Fv. 314 Fjellgardsvegen i Sunndal kommune blir stengt ved Snøgøtubrua fra mandag 7. september klokka 10 til torsdag 10. september klokka 08. [03.09.2015]

Årsaken er reparasjonsarbeider på brua, som ligger ca. 3,8 km opp i dalen fra Gjøra.

Fjellgardsvegen har svært lav trafikk, men er tilkomstveg til flere gardsbruk og hyttefelt, og turistforeningshyttene Grøvudalshytta og Vangshaugen.

Snøgøtubrua har skader i betongdekket som fører til blottlagt armering. Dette har til tider også ført til utfordring med vinterdrifting over brua. Arbeidet som skal gjøres består i å skjære og meisle betong, sandblåse og fjerne rust og fylle på med ny betong.

- Skadene er kun i det ene sporet, så det vil være mulig å passere til fots, med sykkel eller moped. Men vanlige kjøretøy kan ikke kjøre over brua før den åpner for ordinær trafikk torsdag morgen, forteller byggeleder Asgeir Beinset i Statens vegvesen.

Han forteller at stengetidspunktet på brua ikke er tilfeldig valgt.

- Vi har hatt god dialog med de som driver landbruk og har skolebarn på oversida av brua. Stengetidspunkt er tilpasset melkelevering og nødvendig transport til og fra gardsbrukene, sier han.