Utsatte nedleggelse

Helseforetakets styre gikk bort fra forslaget om å legge ned den voksenpsykiatriske poliklinikken som er samlokalisert med Halsa interkommunale psykiatriske senter.

Styret i Helse Nordmøre og Romsdal bestemte seg onsdag for å utsette saken, og ga videre administrerende direktør Nils Herman Eriksson instruks om å gå i dialog med vertskommune Halsa og de berørte parter.

Driva omtalte saken onsdag. Det sentrale er at det polikliniske tilbudet som er lokalisert i samme bygning som HIPS er et 2-linjetilbud under Helseforetakets ansvar, mens Halsa Interkommunale Psykiatriske Senter er et 1.-linjetilbud, eid og drevet av Surnadal og Halsa kommuner.

Det var det polikliniske tilbud som var nedleggingstruet i forbindelse med helseforetakets behandling av 2011-budsjettet.

Ordførerne i Halsa, Surnadal, Rindal og Aure rettet i brevs form, kritikk mot prosessen forut for nedleggingsforslaget, ettersom de ikke var blitt orientert om saken i det hele tatt.

I brevet til styret i helseforetaket påpeker Ola Rognskog, Mons Otnes, John Ole Aspli og Ingunn Golmen et sentralt poeng med å lokalisere det polikliniske tilbudet til HIPS - nemlig at man oppnår gjensidige gevinster i fagmiljø som i dag kommer pasienter og ansatte til gode, samt sikrer gode bindeledd mellom linjene i psykiatrien.

Styreleder John Harry Kvalshaug tok i Driva selvkritikk på at de involverte kommuner ikke var orientert om nedleggingsforslaget.

I møtet onsdag foreslo han å utsette saken og fikk styret med på dette. Dermed ble det et positivt utfall i saken for det polikliniske psykiatritilbudet i Halsa - i alle fall i denne omgang.

Mer å lese på Driva:
Siste nyheter

Hedret for innsatsen

Britt Sannes ble tildelt medaljen for lang og tro tjeneste i Halsa kommune.

Skal bygge Stortuva

Vibo Entreprenør vant totalentreprisen for barnehagen på Ålvundeid i Sunndal.

Ny folkeavstemning i Halsa?

Kommunesammenslåingen er gjennomført i strid med kommuneloven, mener Einar Vaagland (Halsa Ap), som spør ordføreren hvor mange underskrifter han trenger for å "følge folkeviljen" og avholde ny folkeavstemning.

Festdag i Åsskard

Fest, fargar og liv prega hausttakkefesten i Åsskard søndag. Mange gjorde sitt til ei fin samling i kyrkja - med påfølgjande konfirmantjubileum.

Boltra seg i naturen

I Bøfjorden barnehage hadde dei uteveke i veke 36, ei veke der dei kosa seg med ulike aktivitetar ute frå morgon til ettermiddag kvar dag heile veka.

Nordstoga på Leikarvollen Scene:

Kay inviterer til ny konsert

I oktober blir det solokonsert med Odd Nordstoga på Leikarvollen Scene i Bøfjorden. Meir enn halvparten av billettane er seld, og her er det «førstemann til mølla» som gjeld.

BRAKSTAD:

Eidsvåg klar for 5. divisjon

Kampen mot tabellnabo Elnesvågen var vinn eller forsvinn for Eidsvåg. Det endte med sistnevnte.

Fullt hus:

Populær rømmegrøtdag

For tredje året inviterte styret i Bæverhall til rømmegrøtdag lørdag. Det går gjetord om den gode rømmegrøten til Johanne Holten, så bygdefolket kom i hopetall.

Yoga med utsikt

Mens fjellet viste seg med sine fineste høstfarger, tok en sprek gjeng med damer turen opp til Åsbøsnytå for en økt med fjellyoga.

SUNNDAL SLITER MOT AK PÅ BRUHAGEN:

FRA GLEDE TIL SKUFFELSE PÅ OVERTID

Sunndal snudde 0-2 til 2-2 på overtid i oppgjøret mot AK. «Jeg hadde vært fornøyd med 2-2», sier trener Torgeir Ruud Ramsli. I stedet banket AKs Kenneth Meyer inn 3-2 fra drøye 25 meter litt senere inn i overtiden.

Biluhell ved idrettsbanen

- Et hendelig uhell, fastslår politibetjent Per Gjeldnes.

To menn siktet

Mistenkes for promillekjøring etter utforkjøring lørdag.

In2It International Dance Festival nærmer seg:

Det begynner å ligne en festival

Neste uke inntar dans fra hele verden lille Sunndalsøra. Og det med noe for enhver smak – bare spør elevene i kulturskolen!

Kjørte i fylla

Beruset bilfører i 40-åra ble stanset av politiet.

Hadde sju passasjerer i to-seteren:

15-åring tatt for promillekjøring

I Kristiansund ble en beruset 15-åring pågrepet av politiet lørdag morgen. Vedkommende hadde sju passasjerer i varebilen.