Ansnes får pressepris

Suporterunionen for britisk fotball (SBF) hedrer Ragnhild Lund Ansnes for boka "Liverpoolhjerter".
(Foto: Geir Forbregd)

Foto: Geir Forbregd

På sine hjemmesider annonserer SBF Ansnes som årets vinner av presseprisen for sin bok "Liverpoolhjerter". SBF sier følgende om presseprisen:

" Presseprisen er en pris SBF utgir ved jevne mellomrom, men ikke nødvendigvis hver sesong. Denne blir gitt til, enten presse eller personer som har gjort noe ekstraordinært for norske tilhengere av britisk fotball, og vesentlig til presse eller media som prisens navn tilsier."

Prisen deles ut tirsdag ettermiddag under årsmøtet til Liverpool FC Supporter Club Scandinavian Branch (LFCSCSB) i Oslo.

- Det smaker så utrolig godt med en pris for det journalistiske prosjektet som jeg har lagt mest tid og hjerte i, i løpet av hele min journalistiske karriere på 14 år. I tillegg er dette min bokdebut. Dette var moro, sier prisvinner Ragnhild Lund Ansnes.

Hun skriver nå på oppfølgeren til "Liverpoolhjerter". Den nye heter "Liverpoolhelter" og tar for seg hvordan fotballen har hatt innvirkning på toppspillere, og hvordan toppfotballen i England har endra seg de siste 50 årene.

Hun har intervjuet spillere fra ulike epoker i nyere engelsk fotball og boka vil trolig være klar for markedet over nyttår. Ian Rush, Phil Neal, Kevin Keagen og Jamie Carragher er blant de portretterte.

- Nå er jeg stolt og lykkelig for at jeg har fått anerkjennelse i fotballmiljøet også utover Liverpool FCs supportermiljø - og jeg er veldig takknemlig for alle som har delt raust av sine historier, kunnskap og bilder. Uten de mange hundre som ga meg denne tilliten, hadde ikke "Liverpoolhjerter" blitt noen bok, sier Ansnes.

- Dessuten er jeg takknemlig for all hjelp fra medlemmer av den norske supporterklubben (LFCSCSB), sier hun.

Les mer om den nye boka her.

Mer å lese på Driva:
Siste nyheter

TERRORANGREPET I BARCELONA:

- Vi sprang i panikk

- En skikkelig ekkel opplevelse, sier pensjonert nessetrådmann Liv Husby. Hun og ektemannen Steinar var like i nærheten da bilen braste inn i folkemengden på hovedgata Las Ramblas.

Mener skolevegen er utrygg

En av fire i Møre og Romsdal mener skoleveien er utrygg.

Flyttes til lørdag

«Allsong på Nordstrand» er med hensyn til værmeldingene flyttet til førstkommende lørdag.

- Sier klart nei til deponi

Varaordfører Edmund Morewood i Nesset har ingen tro på at det blir noe av planene om å etablere et nasjonalt deponi for farlig avfall på Raudsand.

Knusende rapport om deponiplanene på Raudsand:

- Planene må skrinlegges

- Det lekker fortsatt eksplosjonsfarlig gass opp fra gruvene på Raudsand. Det er underlig at dette ikke er kommet fram i rapporter som Bergmesteren har bestilt, sier Ola Øverlie.

"Michael Jackson" kommer

Anthony King er verdens mest berømte Michael Jackson-danser og har jobbet tett med Jackson selv i 20 år. Første helga i september skal han ha danse-workshop i Surnadal.

Fra AUF til Mljøpartiet De Grønne:

Mener Støre vingler

Sunndalsjenta Helle Gannestad var i flere år aktiv i AUF. Hun satt i landsstyret og i fylkesstyret for organisasjonen. Nå har hun forlatt partiet og håper på stor oppslutning rundt MDG under høstens valg.

Irriterer båtfolket

Høy fart og ekstremkjøring irriterer båtfolket i Møre og Romsdal.

– Gleder oss veldig

– Skolestarten er like spesiell hvert år, det er alltid kjekt å få mye trivelig ungdom hit, sier rektor ved Sunndal Videregåande skole, Jan Ove Løken.

Starter linje for e-sport

Spiller krigsspill i liga

Nordmøre Folkehøgskole (NOFO) stiller tre lag i verdens største e-spilliga. Elevene skal konkurrere i Counterstrike og League of Legends.

Tilbyr topp artister

Sirkus Agora kommer.

Gjennomføringsprosenten går opp og fraværet går ned:

Ser fram til skolestart

Kabalen er lagt og alt er klart for det nye skoleåret ved Surnadal videregåande skole.

Politikontakt og politiråd:

Sånn skal de jobbe

Politiråd og politikontakt skal bidra til å forebygge kriminalitet og skape trygge lokalsamfunn. I en ny informasjonsfilm forteller politiet mer om hvordan disse skal jobbe.

Kraftig opptur – ordrebok på 1,2 mrd. kr

Langset-konsernet er på veg opp igjen, etter et år ned underskudd som følge av oljenedturen. Ifølge konsernsjef Jan Tore Langset fikk konsernet et overskudd på over 30 millioner kr i første halvår i år.

Utvikler Småøyan

Emil Roger Øyen stortrives ved Småøyan Camping. Han oppgraderer og utvikler campingplassen litt etter litt, og har til stadighet flere ulike prosjekt gående. Inn mot neste sommer har han enda flere planer.