Allerede kommende uke starter jakten på tre personer i Sunndal som skal følges i tv-serien «Gjør livet lettere» på TV 2. – Det er viktig at dette er åpne mennesker som tør å snakke om livet sitt, sier programleder Hedda Kise til Driva.

Sunndal kommune og TV 2 har blitt enige om en avtale, og dermed er det gitt grønt lys for den videre prosessen. Den tar til umiddelbart – det blir casting både tirsdag ettermiddag/kveld og på dagtid onsdag. «Er du interessert? Kom og ta en uforpliktende prat med oss», står det på informasjonsplakatene – under overskriften «Se her, sofaslitere».

Frisklivsbølge

– Vi er spente på frammøtet, vi håper folk tar sjansen, sier folkehelsekoordinator i Sunndal, Anne Berit Vullum.

Som tidligere omtalt i Driva har Sunndal kommune tatt initiativ til en frisklivsbølge som skal skape engasjement, entusiasme, aktivitet og dermed bedre folkehelse i Sunndal, med bedre arbeidsmiljø og redusert sjukefravær som resultat. I første omgang er det kommuneansatte som har vært målgruppen, men også lokale bedrifter inviteres til å delta. Statnett, Statkraft og Sunndal Sparebank er allerede med, og Hydro Sunndal Metallverk har også delvis takket ja til invitasjonen. Dermed er det en stor del av arbeidstakerne i Sunndal som nå er omfattet av frisklivsbølgen. Og målet er at enda flere skal inviteres med på sikt.

- Over all forventning

TV 2 har tent på folkehelseprosjektet i Sunndal. Og har bestemt seg for å følge tre sunndalinger i tv-serien «Gjør livet lettere». Ti personer, ti uker, ti programmer. Serien skal spilles inn i april, mai og juni, og sendes på tv til seinhøsten og vinteren. Til castingen på velferdshuset tirsdag og onsdag er ansatte i kommunen og de fire nevnte bedriftene velkommen.

– Det vi er ute etter, er åpne mennesker som tør å snakke om livet sitt, som er seg selv. Og det er også viktig at de har snakket med barn, ektefelle, mor, far, kolleger og så videre om dette, for vi kommer ganske tett på, sier Kise. Foruten programlederen består TV 2s team av personlig trener Anne Marte Sneve og motivator Dag Otto Lauritzen.

Rundt 200.000 seere fulgte forrige sesong av «Gjør livet lettere» – hvor kanalen fulgte ti Meny-ansatte på vegen mot bedre helse. Deltakerne oppnådde svært gode resultater. Blant annet gikk de ned til sammen 79 kilo på de ti ukene.

– Det gikk over all forventning, de resultatene vi oppnådde vakte oppsikt, også hos helsemyndighetene. Det må vi få til denne gangen også!, understreker Kise.

Mer i papiravisen mandag.