Kong Harald (76) har siden fredag vært på privat besøk i Nesset.,

Han har overnattet og oppholdt seg på Kavli Moen gård i Eresfjord, etter det Driva kjenner til.

Fikk fotografere

Mandags morgen fikk pressen lov til å fotografere Kongen i det han prøvde fiskelykken i Eira, nedenfor Sira kirke.

Major Kristian Buvarp tok i mot pressen ved kirka og fulgte pressen til et avgrenset område i Kirkhølen der det ble fotografering av Kongen og hans roer på god avstand.

Kongen fisket, men så ikke ut til å få napp, før han gikk i land og fotograferingen var over. Kongen ønsket ikke selv å kommentere besøket ovenfor pressen. Kongen så imidlertid sprek og sporty ut med friluftsklær og fiskestang. Det regnet og var ikke så varmt mandags morgen. Regn har det også vært hele helga, under Kongens besøk i Nesset.

Stolt over kongebesøk

Ordfører Rolf Jonas Hurlen, som var med på seansen, synes det er kjekt med kongebesøk.

- Stor stas med kongebesøk, det kan ikke bli bedre, sier han til Driva. Det private oppholdet har Kongen fått i gave fra Engelskhuset, Sira Moen, Kavli Moen og Nesset kommune.

- Kongen var her i 2003 og 2010 på offisielle besøk, og i 2010 fikk han oppholdet i Eresfjord med fisking i gave. Turen hit ble utsatt til nå, sier ordføreren til Driva.

Ordføreren hilste Kongen velkommen på Kavli Moen gård fredag, og skulle også si farvel til ham i dag, da han etter det Driva kjenner til skal forlate Nesset i dag for å dra nordover.