Rundt klokka halv ni mandag morgen fikk Per Hammer på Moen en opplevelse han seint vil glemme. Han skulle ut på et beite med kraftfôr, da saueflokken kom springende mot ham - med ulven i hælene.

- Jeg så at han jaga dem, da han så meg, stoppet han, og sto og så på meg i flere minutter, før han lusket videre inn i skogen. Han var vel rundt hundre meter unna, forteller Hammer.

Han er helt sikker på at det var ulv han så:

- Det er jeg ikke i tvil om i det hele tatt. Jeg hører andre snakker om at det å se slike dyr er en spesiell opplevelse, men jeg syntes ikke noe om det, det var ikke noe artig, sier han.

Så langt har han funnet en sau og fire lam tatt av ulven, men ser ikke bort fra at det blir flere. Han savner minst ett lam. Flere dyr er skadet.

Oppsynsmann Lars Olav Lund fra Statens Naturoppsyn er mandag på garden for å dokumentere skadene. Sjøl forteller saueeieren til Driva at han er på veg heim for å hente våpen. Ei tikse er så ille tilredt etter å ha møtt ulven, at hun må avlives.

- Jeg synes dette er veldig trasig. Jeg har aldri før verken sett eller hørt om ulv her, sier Hammer.

Ulven skal mandag formiddag også ha blitt observert da den krysset vegen ved Fale. Marit Bjerkaas fra Gjøra var på veg til Sunndalsøra da hun oppdaget dyret, melder Tidens Krav.

Fellingstillatelse gitt

Det er allerede gitt fellingstillatelse på dyret, opplyser seksjonssjef hos Fylkesmannen i Møre og Romsdal, Ulf Lucasen.

- Det vil ikke overraske meg om jaktlaget allerede er i gang med jakta, sier han.

- Når vi får slike meldinger som dette, må en i grunnen få startet med fellingsforsøk umiddelbart.

Lucasen sier at han ikke ser bort fra at det er den samme ulven som har herjet både i Svisdalen i Sunndal, i Eikesdal i Nesset og mandag altså på Moen/Fale i Sunndal.

- Det er mer sannsynlig at det er den samme ulven, enn at det ikke er det, for å si det på den måten. En ulv vil ikke ha problemer med å tilbakelegge slike strekninger på den tida det er snakk om her.

Han legger til:

- En ulv som først har flakket over fra Svisdal til Eikesdal, og tilbake til Sunndal igjen, vil kunne dukke opp igjen nærmest hvor som helst.

Fellingstillatelsen

Fellingstillatelsen gjelder hele Sunndal kommune, i tillatelsen understrekes at den ikke er avgrensa til området ved Fale der ulven ble observert, nettopp fordi dyret raskt kan flytte seg og volde skade andre steder i kommunen.

Tillatelsen gjelder fram til torsdag 6. juni.