Seksjonssjef Ulf Lucasen hos Fylkesmannen i Møre og Romsdal sendte torsdag ut epost til fire kommuner på Nordmøre og to i Romsdal, hvor han ber dem oppnevne fellingslag som skal stå klare til å dra ut på ulvejakt så snart meldinger om nye observasjoner eller skader rapporteres inn. Meldingen ble sendt ut til Sunndal, Surnadal, Rindal, Nesset og Rauma kommuner.

– Det vi nå gjør, er å heve beredskapen i disse kommunene, vi ber dem om å være på vakt, og ha fellingslag klare, slik at de kan reagere raskt dersom ulven skulle bevege seg inn i disse områdene. I noen av kommunene finnes det i utgangspunktet ikke kommunale fellingslag, sier Lucasen.

Ulven ble sist gang observert i Sunndal mandag. Her drepte den flere sauer, før den fortsatte inn i Trollheimen – hvor et stort antall sau og lam nå er ute på beite. Statens Naturoppsyn konkluderte onsdag kveld med at det var cirka to døgn siden rovdyret hadde herjet i saueflokken i Innerdalen (se egen sak).

Fellingstillatelsen som gjaldt Sunndal kommune gikk ut ved midnatt torsdag. Fylkesmannen ser ingen hensikt i å gi nye tillatelser uten ferske observasjoner av ulven. Alle med observasjoner bes om å ta kontakt umiddelbart på telefon 48022090.