Purple ble startet i 1969 av Einar «Baronen» Heen og Fred Andersen, begge fra tidligere Quinters. I tillegg fikk de med Fred Røyseth (saksofon), Egil Engvik (trommer), og Per Jan Vinje (bass).

De startet med vanlig popmusikk, men etter hvert som de fikk med en blåserrekke på laget, skinte påvirkningen fra band som Blood, Sweat & Tears og Chicago tydelig igjennom.

I en periode var de også innom countryrocken, men er nå tilbake i sjangeren med feit blås.

Bandet har mange meritter å se tilbake på, blant annet deltakelse i Talent 71 og plateinnspilling i 1977 som tok bandet inn på Europatoppen med Einar Heen›s «Sylvia».

Med dette fikk gruppa flere fristende tilbud, blant annet å få spille på Ekebergs Internasjonale Countryfestival og også tilbud fra Gunnar Eide i plateselskapet Talent, noe de ikke fikk benyttet seg av.

Det sies at Purple var det første bandet fra Møre og Romsdal som ble kjent internasjonalt. Nå har flere band fra fylket gjort seg bemerket, men gutta i Purple er stolte over ha vært blant pionerene.

På Plekterfesten 21. september stiller de atter med full blåserrekke og er innstilt på å blåse bakoversveis på publikum, i det minste på den delen av publikum som fremdeles har hår.