Rindal Sau og Geit og Rindal Beitelag klager nok en gang på seindrektighet hos Fylkesmannen i Møre og Romsdal. Saueeierne har ikke fått svar på klage på erstatning av mars 2012 og heller ikke på klage på manglende svar på klagen av mars 2013. Fylkesmannen overholder ikke fristene for svar i forvaltningsloven.

Nå ligger søknaden om erstatning for årets beitesesong på Fylkesmannens bord.

- I og med at vi ikke har fått tilbakemelding på klagen eller på ønske om tilbakemelding på klagen, har vår bekymring dessverre økt for at fylkesmannen fortsetter tidligere praksis ved behandlingen av søknadene også i 2013, sier husdyreierne i Rindal.

Bøndene i Rindal tror Fylkesmannens manglende svar tilskrives Fylkesmannens egen tvil rundt hvorvidt Fylkesmannen gir avslag på rett grunnlag. Nå er det kommet rettskraftige dommer fra Sør-Trøndelag tingrett og Frostating Lagmannsrett som sier forvaltningens skjønnsutøvelse i erstatningssaker ikke er i henhold til retningslinjene i erstatningsbestemmelsene.

- Vi krever at fylkesmannen behandler søknadene om erstatning for beitesesongen 2013, slik at de er i samsvar med forutsetningene til retningslinjene til erstatningsforskriften, og at vi får tilbakemelding om hvordan klagen av mars 2012 er blitt behandlet, sier bøndene i sin klage.