Ungdommens kommunestyre har med seg Nav og kulturetaten i kommunen som arrangør av møtet der det blir innlegg fra Kompetansesenter rus i Møre og Romsdal, lokale ungdomsrepresentanter og kommunale representanter for rusforebygging. Ungdomskultur, overgangen til voksenlivet og utvikling av rusmiddelvaner, er blant temaene på møtet.

- Ungdomsundersøkelsen som ble gjennomført i sommer avdekker en del utfordringer som vi gjerne vil ta tak i , men den viser også at vi har flott og aktiv ungdom i kommunen,  sier kulturkonsulent Turid L. Øverås.

Ungdommens kommunestyre har engasjert seg i problematikken omkring rus og festkultur for ungdom. Sentrale stikkord er debutalder for å drikke alkohol og nedre aldersgrense for offentlig fest. Mange har erkjent at det er en betydelig forskjell på når en ungdom kommer i kontakt med alkohol for første gang om du bor i en landkommune eller om du bor i en by.Når ungdom fra landkommuner flytter på hybel i byen eller begynner på VGS, har mange av dem allerede stiftet kjennskap med alkohol og helgefylla.

De har opplevd at dette ikke er tilfelle blant sine nye kamerater fra byen. Noen sier faktisk at det føles ganske flaut! Dette og andre aktuelle vinklinger på problematikken vil bli tatt opp på møtet den 2. desember.Paul Gabor fra Rus Midt-Norge kommer for å innlede til debatt, og vil presentere Ungdomsundersøkelsen. Ungdomens kommunestyre (UKS) har allerede starta diskusjonen og vil presentere noen av sine tanker om ungdomsmiljø og oppvekstkår i årets ungdomskommune i Møre og Romsdal : Nesset.

– Det er et åpent møte som vi håper at mange vil være interessert i. Alle ungdomskoleelever og foreldre, lærere og andre er invitert. Vi håper også at representanter for festarrangører, velforeninger, grendalag og andre frivillige lag og foreninger kommer, sier Øverås.