If ser gjerne at Viking stasjonerer en tungbilberger i kommunen. If har fått Viking til diskusjonsbordet, etter at bergingsselskapet sa tvert nei på henvendelse fra Tellesbø Karosseri så seint som i forrige uke.

- Vi gjør det vi kan for å få Viking hit. Vi mener Viking kan gi det beste tilbudet, og den beste støtten til en bergingsbil stasjonert her, sier Steinar Aasbø i If.

Onsdag møtes Bjarne Tellesbø, ordfører Mons Otnes (Ap), Bjarne Tellesbø og en representant for Viking Redningstjeneste på ordførerens kontor. Som Falck har sagt til Driva er også Viking opptatt av at det blir økonomi i å plassere en tungbilberger i Surnadal.

- Kommunen skal strekke seg langt for å være med, og vi håper næringslivet gjør det samme, sier Otnes.

Pipelife og Surnadal Transportpartner understreker viktigheten av å ha en tungbilberger innen rimelig avstand fra Surnadal. Begge selskapene er avhengig av at transporten glir lett inn og ut på den ellers så elendige vegstrekningen Fv 65. Tall fra Surnadal Transportpartner viser at et sted mellom 100 og 200 kjøretøyer trafikkerer vegene inn og ut av Surnadal hver dag.

- Da kan vi ikke risikere at våre transporter blir stanset i flere timer i påvente av en bilberger på veg fra Orkanger som kan bli omdirigert flere ganger før den kommer hit, sier Atle Norli i Surnadal Transportpartner.

Han tar til ordet for at If som forsikrer rundt 100 tyngre kjøretøyer i regionen, virkelig må legge seg i selen for å øve press på Viking for å få dem til å stasjonere en bilberger i Surnadal. Mandag tok det fem og en halv time før trafikken gikk normalt forbi et vogntog på tvers av vegen på Fv 65 på grensa mellom Rindal og Meldal.

- Vi har snakket med Viking i Trondheim, som åpner døren for å stasjonere en bil i Surnadal, sier Steinar Aasbø.

Brann og redningsetatene på Nordmøre og politietatene trykker også på for å ha en tungbilberger i nærheten. Redningsetatene trenger bergingsbilen for å sikre egne mannskaper i redningsarbeidet samt få forulykkede ut av kjøretøyer. Skrekken er en skolebuss i klem under et vogntog.

- Vi må ha sikkerhet for egne liv for å få ut skadde og kunne berge andres liv, sier brannsjef Tor Arne Moen i Surnadal og Rindal.

Skulle ikke Viking være interessert i et tilbud fra Surnadal holder også Falck døra åpen. Bjarne Tellesbø som peker seg ut som den som skal ha bilbergeren stasjonert hos seg holder begge muligheter åpne.

- Viking har sagt nei en gang, sier han.

40 mann fra transport, næringsliv, forsikring og redningsetater var møtt fram på et møte i Surnadal mandag. En lokal gruppe hadde fått i stand møtet i samarbeid med Surnadal kommune for å mobilisere for å beholde tungbilbergeren i regionen etter at Rognskog Bil avsluttet sin kontrakt med Viking forrige uke.

- Fint å se en fullsatt sal. Ordføreren i Rindal sender sin støtte til vårt arbeid, sier Otnes.