Aksjonen for å fjerne lakseparasitten gyrodactylus-salaris fra elva Rauma var på alle måter vellykket, sier fylkesmannen.

Han håper alle impliserte parter i Sunndal vil vise samme samarbeidsånd når den nye fiskesperren skal på plass i elva Driva.

Møre og Romsdal er ett av fylkene som er hardest rammet av lakseparasitten gyrodactylus-salaris, og mange tunge oppgaver har vært knyttet opp mot å få den fjernet både i Rauma og i Driva, som er av de få gjenværende vassdragene som har smitten.

Til sammen sju smittede vassdrag i Rauma ble behandlet med rotenon i fjor, og fylkesmann Lodve Solholm beskriver aksjonen som særs vellykket, møtt med stor velvilje fra alle parter.

– Rauma har vært et eksempel til etterfølgelse. Her spiller jeg litt videre til Sunndalsøra, hvor eneste alternativ mot lakseparasitten har vist seg å være å bygge en fiskesperre i Driva. Jeg håper vi blir tatt imot på samme måte der når arbeidet med sperra settes i gang, sa Solholm på en pressekonferanse.

I 2013 har det vært gjort forberedende arbeid ved utarbeiding av detaljplan og utforming av anbudsdokument. Det vil bli satt inn betydelige ressurser i 2014 for å få detaljprosjektert fiskesperra. Stortinget plusset på 10 millioner til arbeidet med å berge villaksen i Driva i statsbudsjettet for 2014.