3. desember gikk Reiten inn i rollen som Edvin Holthe, en til nå ukjent arving av Georg Anker Hansen, grunnleggeren til hotellet som såpeserien tar navnet sitt fra. Hvor lenge han skal være en del av serien er hemmelig og derfor uvisst, men målet er klart: han skal lage mest mulig kaos og oppstandelse for Anker-Hansen-familien. Reiten sier han stortrives i rollen som sleip trøbbelmaker.

– Det er jo det som ofte er de morsomste rollene, de onde og gale. De hvor man får være kaospilot og ta tak i spennende ting man ikke kan gjøre i eget liv. Man blir nødt til å finne en rettferdiggjørende logikk som kan ligge bak handlingene til en ond mann, og det er både morsomt og utfordrende, sier han.

Reiten lover store omveltninger i kjølvannet av Edvin Holthes entré. Han sier det allerede er spilt inn flere scener med ganske drøye handlinger, noen så drøye at de med tanke på sendetid og alderen på seerne måtte klippes bort.

– Andre ting er sluppet igjennom, og det var veldig positivt overraskende. Man tenker ”Yess, de tok det med!”, forteller han.

Sjøl aner Reiten ingenting om hva som foregår på skjermen etter at scenene er spilt inn.

– Nei, jeg ser ikke serien sjøl, jeg ser ikke på det jeg sjøl har spilt. Jeg har ikke tv en gang! Jeg føler at det å få et blikk utenfra kan ødelegge. Jeg vil ikke tenke på hvordan jeg ser ut, jeg vil være i bobla og beholde Eivind sånn han er inni hodet mitt.

Hvor lenge han blir i serien, har ikke Reiten lov å si, men han kan fortelle at han har nok å gjøre om dagene.

– Hele opplegget er ekstremt profesjonelt, og produksjonens tidsskjema er veldig stramt også etter internasjonal standard. Det som kreves av meg som skuespiller at jeg er godt forberedt, så dagene mine består sett av mange timer på sett for deretter å reise heim, spise middag og lese manus. Men dette er en bedre hverdag for meg som pappa enn en med sene kveldsforestillinger.

Det føles litt mer som enn A4-jobb enn mange andre produksjoner jeg har vært med i, og det er godt.

Første episode av Hotel Cæsar-serien ble sendt 24. oktober 1998, og det har nå blitt sendt godt over 2 500 episoder av serien, noe som gjør den til den lengstlevende såpeserien i Skandinavia igjennom tidene. Serien fikk Gullruten 2001 i klassen beste hverdagsdrama/såpe, og i tillegg fikk Anette Hoff prisen for beste tv-skuespiller under Gullruten 1999. I 2010 mottok hun sammen med Sossen Krohg mottok æresprisen for deres innsats i serien gjennom tolv år. Serien er produsert av Metronome Spartacus, og det meste av serien spilles inn i selskapets studioer på Gamle Myrens Verksted på Torshov i Oslo. TV 2 har totalt brukt over en milliard kroner på å kjøpe senderettighetene til serien, omtrent 100 millioner årlig. Å produsere en time med Hotel Cæsar koster dermed cirka en million kroner.

– Hva tenker du om å skulle komme inn som helt nytt fjes i en serie som er så kjent og kjær for mange nordmenn?

– Tenker ikke så mye over det, for meg er dette en lønnet jobb på lik linje med alle andre. Men jeg var jo på julebord og fikk klar beskjed av dramasjefen i TV2: skaff hemmelig nummer, for alle som elsker Jens August kommer til å hate deg! Så det er helt klart dette er noe folk er opptatt av. Men alt er bare moro. Jeg gleder meg til å stelle i stand litt kaos.