Ola Einar Stolsmo (34) skal ta over jobben som stasjonsleder etter Oddbjørn Athammer i ambulansetjenesten i Sunndal. Athammer skal, som omtalt i fredagens Driva, over i stilling som ambulansemedarbeider og jobbe med pasienter og kjøring. Stolsmo er i dag stasjonsleder og ambulansearbeider i Nesset, og blir dermed ambulansearbeider i Nesset og stasjonsleder i begge kommunene.

– Jeg tas ut 40 prosent fra stillinga i Nesset og skal jobbe den stillingsprosenten i Sunndal. Jeg blir da 60 prosent i Nesset og 40 prosent i Sunndal, sier Stolsmo til Driva.

Han forklarer at han skal følge skiftene sine som ambulansearbeider på hverdager i Nesset, og at han i Sunndal skal ha den administrative biten i Sunndal i gjennomsnitt to dager i uka.

– Flinke folk

Stolsmo har jobbet i ambulansetjenesten siden 2003 og vært stasjonsleder i Nesset siden 2010. Før han begynte i ambulansetjenesten jobbet han i Aluscan/Aleris.

– Hva går jobben som stasjonsleder ut på?

– Stasjonslederjobben går blant annet ut på journalføring, ha kontroll på timer og ansatte, sier Stolsmo. Han bor i Eidsvåg, har ett barn og er gift.

– Hvordan blir det å jobbe i Sunndal i tillegg til jobben i Nesset?

– Det blir en utfordring, men det ser jeg bare positivt på. En trenger utfordringer. Dessuten er det mange fine folk; flinke, positive og gode medarbeidere både i Nesset og Sunndal.

Øker med oppdrag

Nesset har en døgnbil i ambulansetjenesten.

– I fjor hadde vi rundt 650 oppdrag. Dette er et tall som øker jevnt hvert år. Vi tar oppdrag i flere kommuner enn Nesset for å avhjelpe andre distrikt, men det er primært Nesset vi tar, sier Stolsmo.

– Hva liker du ved jobben?

– Det er utfordringer hver eneste dag, om det er administrativt eller ute på oppdrag. Det er et veldig godt arbeidsmiljø og jeg stortrives med dem jeg arbeider sammen med. Ellers treffer en mye folk i dette arbeidet og det synes jeg er kjekt. For øvrig er det gode turnusordninger i ambulansetjenesten.