Søket ble avsluttet i går kveld, og gjenopptatt i dag tidlig rundt klokka 05.00, så snart været og lyset tillot det.

Sea King helikopteret var på plass i området rett før klokka 08.00 i dag tidlig. Helikopteret har vært oppe i området en liten tur, men har måttet lande igjen på grunn av værforholdene, opplyser operasjonsleder Rolf Anders Korstad ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt.  Det har vært mye vind, med nedbør og dårlig sikt i området.

- Været skal lette utover formiddagen, men vi er nå i ferd med å kontakte meteorologer for å få mer sikre prognoser for dagen.

En har håp om å få folk fra Romsdal alpine redningsgruppe inn i området.  De har vært oppe i området, men greide ikke å ta seg inn i selve kjerneområdet for søket.

Det er svært krevende terreng i området, og snøskredfaren er også en utfordring. Det har også kommet mer nysnø i området.

Tindeveileder Tor Olav Naalsund i den alpine redningsgruppa forteller til adressa.no at det har kommet mye snø i natt.

- Det er krevende forhold, og mye snø i området. Vi så ikke noe tegn til skred.

Det var seks menn i 20-40-årsalderen som la ut på turen mandag morgen. De skulle opp til Litlskjorta i Nesset kommune. Gruppa snudde imidlertid på grunn av det dårlige været, før de kom til toppen. To av dem tok seg ned igjen, mens de fire som er savnet, ville gå til Frusalhalsen. De hadde avtalt å møtes på Brandstad i Øksendal klokka 15.00 mandag ettermiddag. De fire kom aldri. Politiet ble varslet rundt klokka 17.00.

Mennene er svært fjellvante og godt utstyrt for krevende forhold.

Det er dårlig mobildekning i området.

Den ene av mennene er fra Ålvundfjord. De tre andre er ikke heimehørende i Sunndal.