Øverås deltok i koordineringen av aksjonen med å hente ut de omkomne fra rasområdet onsdag morgen. Det kom mye snø i området mandag og tirsdag. Han sier mannskapene fulgte nøye med utviklingen i temperaturen i rasområdet og at de hadde bestemt seg for å trekke seg ut på et visst tidspunkt i frykt for at det kunne komme et nytt ras. Han er glad for at de også fant den fjerde saknete skiløperen før rasfaren i området ble for stor igjen.

Redningsmannskapene hadde et stritt halvannet døgn fra de rykket ut mandag ettermiddag til de fire forulykkede ble tatt ut av rasområdet onsdag morgen.

Eresfjordingen Bjørn Magne Øverås, som sjøl er godt kjent i området, koordinerte aksjonen fra kommandosentralen på Brandstad sammen med politiet. Tirsdag var det politibetjent Esben Bakk som var innsatsleder. Onsdag var det lensmann Halvard Vermøy som hadde ansvaret.

– I praksis er det vi i fjellredningsgruppa som legger føringen for aksjonen. Jeg hadde direkte kontakt både med pilotene på SeaKingen og mannskapene i felten. Det stilte ni personer fra Romsdal Fjellredningsgruppe. I tillegg hadde vi med oss to personer utenom. I dag bidro også folk fra fjellredningsgruppa i Oppdal pluss to personer fra Ørsta/Volda Røde Kors sin skredgruppe. Det var også fire personer i bakcup som fulgte aksjonen på avstand. Samtlige gjorde en kjempejobb. Tor Olav Nålsund, Halvor Hagen og Ole Tangen fra fjellredningsgruppa har spesiell kompetanse på snøskred og var ekstra viktige under aksjonen.

Øverås sier de omkomne ble funnet nederst i raset som var sjølutløst. Det var ikke de omkomne skiløperne som utløste raset.

– Det var et middels ras.

– Dere hadde en debrifing på Phillipshaugen i formiddag?

-  Ja, vi hadde debrifing sammen med politiet og helikopterpilotene. Slike oppdrag er svært belastende, men vi er flinke på kun å fokusere på arbeidsoppgavene som skal gjøres under selve aksjonen. Over påske skal vi ha en større evaluering/debrifing etter aksjonen.