Etter å ha sagt nei lenge er Surnadal kommune nå med på StikkUt. StikkUT! er et elektronisk system for turregistrering.

Målet er aktivitet med turglede og naturopplevelser. StikkUT driftes av frivillige, medlemskommunene og Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal, og består av 150 turmål. Deriblant i Sunndal og Tingvoll.

Noen av turene er lette (grønne og blå turer), mens andre turer er mer krevende (røde og svarte). På turmålene er det satt ut turkasser som inneholder besøksbok, og koden som brukes til å registrere turmålet i StikkUT!. Gå til stikkut.no og registrer deg, og dine turer etterhvert som du når dine turmål.

- Bruk gjerne StikkUT som bedrifts-trim, med dine venner eller med familien til glede og felles naturopplevelser, sier Friluftsrådet på si heimeside.

En som er glad StikkUt er kommet til Surnadal er nyvalgt leder i Surnadal Arbeiderparti, Egil Nedal. Han har lenge etterlyst StikkUt i kommunen, men fikk i fjor til svar det blei for dyrt.

Nå har Surnadal kommune snudd og laget ni StikkUt-løyper fra lett til litt mindre lett.

- Fint kommunen har snudd. Dette er et lavterskel turtilbud til hele familien. Kan nesten gå løypene i småsko, sier Egil Nedal, som sjøl har prøvd Svinvikrunden.

Årets Stikk-ut turer i Surnadal, oppstart 1. mai 2014: Hjelmen, Bøfjorden Kleiva, Skei Knyken, Nedre Surnadal Langvatnet, Nedre Surnadal Nordviksula, Nordvik Strengen, Kvanne Svinvikrunden, Svinvika Svorka og Bjorvollen, Bøverdalen Trodalen, Bæverfjord