Hver dag måler TINE kvaliteten på melka som bøndene leverer. Den beste melka klassifiseres som «elitemelk». Bønder som klarer å levere elitemelk hver eneste dag i 15 år hedres med Sølvtina. I år ble 30 melkeprodusenter fra Midt-Norge hedret med Sølvtina.

Av mottakerne komme disse fra nedslagsfeltet til Driva: Jorunn og Hans Seter, Halsa og Ingeborg Sande og Lars Olav Elshaug, Rindal.

Tekst.m.innrykk: Sølvtinene ble overrakt av konsernsjefen og styrelederen i TINE under et høytidelig arrangement på Lillestrøm 22. april. Elitemelk er den høyeste kvalitetsmerkingen norske melkebønder kan få for sin råvareleveranse, og nær 5500 dager med god fjøsdrift og god dyrevelferd må til for å kunne motta den eksklusive tina i sølv.

– Mottakerne av Sølvtina har vist særdeles god drift og imponerende faglig dyktighet over lang tid. God kvalitet på melka vi får inn til meieriene våre er avgjørende for kvaliteten på produkta, så her legger bøndene et godt grunnlag for TINEs mange merkevarer, sier konsernsjef Hanne Refsholt.

Styreleder Trond Reierstad i TINE er stolt over den dyktighet og grundighet mottakerne av sølvtina representerer. Bak prestasjonene ligger yrkesstolthet, gode rutiner og grundig planlegging og oppfølging av alle deler av gårdsdrifta, med stor vekt på å ta vare på dyra på den beste måten.

– Topp kvalitet på norsk råvare er det beste konkurransefortrinnet norsk melkeproduksjon har i konkurransen med utenlandske aktører. De siste 15 årene har andelen elitemelk økt jevnt, sier Trond Reierstad.