Surnadal håpet på folkefest i cupens første runde da regjerende cupmester Molde gjestet Syltøran torsdag kveld. Og nesten 800 betalende tilskuere er ikke hverdagskost, så liv ble det likevel, til tross for 0-9 tap mot laget som i øyeblikket ligger på sølvplass i tippeligaen.

Kort oppsummert gikk Surnadal på banen forberedt på å tape mot Molde, -men likevel med et lite håp om en gedigen cup-bombe denne nydelige aprilkvelden. Slik gikk det ikke, sjøl om heimelagets innsats og vilje var til stede.

Surnadal hang godt med langt ut i første omgang, og Molde fikk ikke hull på byllen før Sander Svendsen satte ballen i nota i det 20. minutt. "Byllen" heter for øvrig Steinar Bæverfjord Ranheim, som gjorde en kanonkamp. Uten han mellom stengene kunne det fort blitt stygge siffer for Surnadal allerede i første omgang, men takket være mange tigersprang og feberredninger signert Ranheim, sto det bare 0-2 da dommeren blåste av til pause. Den andre scoringen kom ved Pape Pate Diouf etter 39 spilte minutter.

Viste divisjonsforskjellen

Etter pause tok Molde mer og mer over kampen og sjøl om Surnadal ved noen få anledninger var framme og snuste på Moldes 16-meter og leverte noen halvhjertede avslutninger, så var de aldri virkelig målfarlige. Molde fikk kjøre tempo utover i kampen, og dette gjorde at divisjonsfoskjellen mellom lagene kom tydelig fram.

Diouf satte inn sin andre for dagen 12 minutter ut i omgangen, og deretter var det kun Molde. Da dommeren blåste av kampen sto det 0-9 på tavla. Scoringene kom videre ved Agnaldo Pinto De Moraes Junior (60), Sander Svendsen (65, 75), Diouf (67, 84) og Andreas Hollingen (82).

Til tross for tapet var Surnadals kaptein, Trond Blekken,  godt fornøyd med kvelden, som han mener er en kjempeopplevelse for hele laget.

-Molde fikk kjøre tempo og da hang vi ikke med i det hele tatt, de fikk gjøre hva de ville. Men det er artig å prøve seg mot så gode spillere, så dette er absolutt en opplevelse for hele laget. Vi får ta med oss det positive, smiler han, og legger til at keeper Ranheim sto en kjempekamp og fortjener ros.

Blekken rister raskt av seg cuptapet og ser nå fram mot helgas seriekamp mot Frei.

- Serien er viktigst, det er den vi satser på, sier han.

Dagens mann for Surnadal var utvilsomt keeperen. Ranheim holdt Surnadal lenge inne i kampen, og forhindret langt styggere siffer på resultattavla.

- Dette var jævlig gøytt! Ikke artig å tape så mye, men det var egentlig som forventet. Jeg hadde i alle fall nok å gjøre hele tiden, så det var knallartig. Jeg følte jeg holdt oss litt inne i kampen i første, men utover i andre ble det kjør mot oss hele tiden, sier Ranheim.

Skuffet trener

Før kampen tippet surnadalstrener Webjørn Holten 1-0-seier til Surnadal, og mente oppriktig at det burde være mulig å slå et litt B-preget Moldelag. Han var skuffet etter kampen.

- Brukbart fornøyd med første omgang, men synd at vi får den andre imot like før pause, det er der kampen ryker til gangns. Ellers er vi kompakte, nekter dem rom og står imot på dødball i første omgang. Etter tre- og fire null så rakner det helt. Vi blir løpende imellom og slutter å tenke fotball, og da er det gjort. Molde lar ballen gå fort og vi slipper ballen mellom og blir straffet for enkle feil, sier han.

Holten er likevel veldig fornøyd med publikumstallet, og setter stor pris på at så mange tok turen til Syltøran.

- Ekstremt artig å se så mye folk her, det takker og bukker vi for. Håper at mange stiller opp på neste heimekamp også, neste onsdag. Men først venter Frei borte på lørdag, sier han. -Alt i alt ble det en grei treningsøkt dette, legger han smilende til.

God gjennomkjøring

Moldes trener, Tor Ole Skullerud, hadde på forhånd et håp om at divisjonsforskjellen skulle være tydelig, og var veldig fornøyd etter kampen.

- Jeg syntes det var stor forskjell på lagene i dag, og dette var en god gjennomkjøring for oss. Vi startet bra og førte hele kampen. Sjøl om Surnadal hang med en stund ledet vi vel med tre mål et lite kvarter ut i andre omgang, sier han.

Etter heimekampen mot Sarpsborg 08 sist helg valgte Skullerud å spare noen av de som spilte den kampen, samtidig som mange av de som ikke har spilt så mye fikk spille mot Surnadal.

- Nå er det fullt fokus på serien. Og kampprogrammet er tett, så vi får bruk for en stor spillerstall framover. Derfor er det greit at mange fra helgas kamp får hvile i dag, samtidig som denne kampen er en fin gjennomkjøring for de som ikke har spilt. Ni av de som spiller for Molde i dag er nye fra seriekampen mot Sarpsborg, avslutter han. Søndag venter Sandnes-Ulf borte i serien for Skullerud og Molde.

Lagene:

Surnadal: Steinar B. Ranheim, Håkon Bredesen, Emil H. Ansnes, Lars Mogstad, Ørjan N. Haugen (Vegar Brøske, 67), Trond Blekken (kaptein), Stein Todalshaug (Sander Smevoll, 77), Dan Blekken, Snorre Larsen, Andreas Sæter, Bjørnar A. Sæter (Sven Ranes, 65).

Molde: Ethan Horvath, Joona Toivio (Eirik Haugan, 67), Knut O. Rindarøy, Magne Simonsen (Ole M. Rindarøy, 60), Vegard Forren (Andreas Hollingen, 46), Agnaldo Pinto De Moraes Junior, Emmanuel Ekpo, Etzaz Hussain, Magne Hoseth, Pape Pate Diouf, Sander Svendsen.