Feiret med stortog

Grendene koblet seg på toget på Skei.

Riktignok var det bare Stangvik skolekrets som i sin helhet deltok i stortoget av grendeskolene. Litt lekkasje fra de andre kretsene kan det kanskje ha vært, men uansett toget var det største på lenge.

– Invitasjonen gikk ut til alle grendene om å være med i stortog 200. årsdagen for grunnloven til ære, men har forståelse for at de holder på egne tradisjoner, sier leder for grunnlovsjubileet i Surnadal, Lilly Gunn Nyheim.

Været var godt og stemningen stor der barn og voksne toget fram fra Øye skule til plassen foran kulturhuset. Vane tro stoppet toget på stasjonen ved Surnadal sjukeheim, noe de eldre setter pris på hvert år.

Politiførstebetjent Ormset ledet an. tett fulgt av flaggborgen der både ordfører og varaordfører var med. Russen kretset rundt toget og blåset i sine fløyter i litt mindre antall i år enn tidligere.

– 1814 er kalt eit mirakelår. Eidsvoll var det første skrittet i arbeidet for nasjonal sjølvstendigheit og i arbeidet med å utvikle demokratiet, sa Nyheim i sin tale.

I sin tale snakket hun om grunnlovens tilkomst og dens betydning for Norges nasjonsbygging. Hun berørte også det Norge ikke bør være så stolt av ved den første grunnloven. Jødeparagrafen skulle lukke jøder ut av Norge. Nyheim er glad den forsvant og omfavnet det flerkulturelle Surnadal med bosetting av flyktninger.

– Dette gir oss mulegheita til å bli kjent med nye kulturer og den som veks opp blir betre førebudd på å møte dei multikulturelle samfunnene som vi i dag finn rundt om i landet og verden for øvrig. Velkommen skal de alle være til bygda vår, sa Nyheim

Under er video og øverst er en bildekarusell med 21 bilder dere kan bla gjennom. Fortsatt god 17. mai.


 
Mer å lese på Driva:
Siste nyheter

Hedret for innsatsen

Britt Sannes ble tildelt medaljen for lang og tro tjeneste i Halsa kommune.

Ny folkeavstemning i Halsa?

Kommunesammenslåingen er gjennomført i strid med kommuneloven, mener Einar Vaagland (Halsa Ap), som spør ordføreren hvor mange underskrifter han trenger for å "følge folkeviljen" og avholde ny folkeavstemning.

Festdag i Åsskard

Fest, fargar og liv prega hausttakkefesten i Åsskard søndag. Mange gjorde sitt til ei fin samling i kyrkja - med påfølgjande konfirmantjubileum.

Boltra seg i naturen

I Bøfjorden barnehage hadde dei uteveke i veke 36, ei veke der dei kosa seg med ulike aktivitetar ute frå morgon til ettermiddag kvar dag heile veka.

Nordstoga på Leikarvollen Scene:

Kay inviterer til ny konsert

I oktober blir det solokonsert med Odd Nordstoga på Leikarvollen Scene i Bøfjorden. Meir enn halvparten av billettane er seld, og her er det «førstemann til mølla» som gjeld.

BRAKSTAD:

Eidsvåg klar for 5. divisjon

Kampen mot tabellnabo Elnesvågen var vinn eller forsvinn for Eidsvåg. Det endte med sistnevnte.

Fullt hus:

Populær rømmegrøtdag

For tredje året inviterte styret i Bæverhall til rømmegrøtdag lørdag. Det går gjetord om den gode rømmegrøten til Johanne Holten, så bygdefolket kom i hopetall.

Yoga med utsikt

Mens fjellet viste seg med sine fineste høstfarger, tok en sprek gjeng med damer turen opp til Åsbøsnytå for en økt med fjellyoga.

SUNNDAL SLITER MOT AK PÅ BRUHAGEN:

FRA GLEDE TIL SKUFFELSE PÅ OVERTID

Sunndal snudde 0-2 til 2-2 på overtid i oppgjøret mot AK. «Jeg hadde vært fornøyd med 2-2», sier trener Torgeir Ruud Ramsli. I stedet banket AKs Kenneth Meyer inn 3-2 fra drøye 25 meter litt senere inn i overtiden.

Biluhell ved idrettsbanen

- Et hendelig uhell, fastslår politibetjent Per Gjeldnes.

To menn siktet

Mistenkes for promillekjøring etter utforkjøring lørdag.

In2It International Dance Festival nærmer seg:

Det begynner å ligne en festival

Neste uke inntar dans fra hele verden lille Sunndalsøra. Og det med noe for enhver smak – bare spør elevene i kulturskolen!

Kjørte i fylla

Beruset bilfører i 40-åra ble stanset av politiet.

Hadde sju passasjerer i to-seteren:

15-åring tatt for promillekjøring

I Kristiansund ble en beruset 15-åring pågrepet av politiet lørdag morgen. Vedkommende hadde sju passasjerer i varebilen.