Klubben mener dette gir mye bedre muligheter for å ivareta de forskjellige maskiner som kreves for å drifte en golfbane. En mindre del av huset, på 140 kvadratmeter, er avsatt til verksted, mens de resterende 100 kvadratene benyttes til lagring og parkering av gressklippere og andre spesialmaskiner.

Å drifte og holde en 9-hulls golfbane i god stand er krevende, og er for golfklubbens del nesten utelukkende basert på frivillighet og dugnad fra medlemmer, uttaler klubbens leder Hallvard Kvande.

- Når vi så utfordringen med å bygge redskapshus komme for omtrent et år siden, måtte vi se oss om etter andre løsninger som vi økonomisk kunne leve med. Derfor ble lærer Øyvind Svinvik ved Surnadal Videregående skole kontaktet om å ta dette som et prosjekt i regi av Bygg og Anleggslinjen, sier Kvande.

Responsen var positiv, og en gruppe elever under ledelse av lærerne Svinvik og Almås har fra da og gjennom vinteren bygget huset ferdig.

- Utover dette er vi også takknemlige for hjelp av elever fra skolens elektrolinje under ledelse av lærer Gunnhild Bøklep Bøe til å ta de interne elektriske installasjoner, sier Kvande.

Takknemlighet for all hjelp fra skolen er markert,. Først med en lunsj for elektrikerne, deretter pizzalunsj for bygningsgjengen. En av klubbens hovedsponsorer, Surnadal Sparebank, spanderte pizza og brus. Tilstede på lunsjen var også Liv Dalsegg fra banken og Stig Sæter fra Gjensidige Surnadal.

- Sammen med Surnadal kommune fortjener de stor takk for viktig økonomisk støtte slik at prosjektet kunne gjennomføres uten låneopptak, sier Hallvard Kvande.

Surnadal Golfklubb ønsker alle nye medlemmer velkommen inn i et godt sosialt miljø. Golf er en sport som kan drives i alle aldre, og flere undersøkelser viser en positive helsemessig gevinst ved å spille golf. Spesielt ønsker klubben seg flere unge deltakere, derfor og som takk for god jobb, fikk elevene fra  bygg og anlegg tilbud om gratis deltakelse på grunnleggende golfkurs i regi av klubben. Totalt sju elever meldte sin interesse, de første deltar allerede på kurset 24. og 25. mai.

I tillegg til kurset følger også gratis spill på banen i årets sesong.

- Det blir spennende å følge disse guttene videre, sier Hallvard Kvande, for også i golf blir en bedre av å starte i ung alder.

- Men for de fleste er uhøytidelig konkurranse med venner og tidligere egne prestasjoner, samt fysisk aktivitet og deltakelse i et sosialt miljø det viktigste, avslutter han.