Løyperekorden ble ettertrykkelig knust da Valsøyfjord Idrettslag arrangerte motbakkeløpet Botn Opp søndag. Men det var ikke bare denne som ble tatt, flere rekorder røk.

Om det var full innsats fra start i konkurranseklassen i årets Botn Opp-løp, var det ikke mindre innsats hos den yngre garde på Fossdalen stadion.

14 unger i aldersklassen opp til seks år startet i barneløpet, og løp det de var gode for rundt den 350 meter lange banen. Undervegs måtte de over eller under tre hinder, men alle fullførte med glans. Og etterpå var det både saft, medaljer- og ikke minst is å få.

Etterpå var det duket for «Råtass terrengløp» for aldersgruppa 7–13 år, og her deltok 13 råtasser i det rundt en kilometer lange løpet. Også her var innsatsen på topp, så premiene var vel fortjent.

I tolvtida var det avgang for 80 deltakere i tur- og trimklassen. Fra starten ved stadion, går løypa i svingete- og til dels bratte motbakker opp forbi Reinslivatnet og videre opp til Botnavatnet der målgangen er.

Rekordene røk

Opp disse bakkene kan melkesyra virkelig få sjansen til å boltre seg. Og mens konkurrentene slåss mot bakker, puls og hverandre, sitter eller står trimmere og turfolk på ulike steder i løypa, og utgjør en fin heiagjeng til konkurranseklassen som starter en time etter trimklassen.

I konkurranseklassen startet 35 deltakere, både syklister og løpere. I perfekt konkurransevær; overskyet og akkurat passe temperatur, var tempoet svært høgt fra start til mål.

Det ble til gagns satt ny løyperekord i år. Johannes Reiten fra Trollheimen Sykkelklubb knuste den gamle rekorden på 16.08, og satte en ny- og nærmest uslåelig løyperekord med tida 14.36! Dette ga 3000 kroner i premie.

Beste mann og kvinne av løperne ble Halvard Løfald (Rindal IL) med tida 17.35, og Live Solheimdal (Steinkjer IL) med 20.06. Disse fikk 1000 kroner i premie. I tillegg fikk alle klassevinnere lokalproduserte premier fra Fjærli tønnefabrikk.

Viktig med unge

Arrangørene var godt fornøyd med arrangementet.

– Supert med så bra oppmøte! Om det ikke er ny rekord, så må det i alle fall være bortimot det. I fjor hadde vi 110 påmeldte, og i år er det 142 til sammen, fastslår Lars Botten i Valsøyfjord Idrettslag. Han mener det er viktig å skape aktivitet, ikke minst for de unge.

– Det er jo hovedsakelig for barn, unge og rekrutteringa sin del vi arrangerer. Uansett hva vi driver med så handler det om å få med unge, det er jo hele vitsen med et idrettslag, sier han.

I tillegg til Botn Opp om våren, arrangerer idrettslaget også Valsøyfjorden Rundt på høstparten, uka før Birkebeineren i august.

– Vi har også begynt med sykkeltrim rundt fjorden hver tirsdag og torsdag for alle som vil. Det handler om å holde folk i aktivitet, sier Botten.

Se bildeserie fra arrangementet her.