Med brede smil fulgte Siw Jenstad Julbø, Maria Ørsund, Anne-Torill Barstad, Alf Jonny Sande og Tove Ørsund med da presenningen ble løftet av og isprepareringsmaskinen, i grønt og hvitt og med Sunndal sparebanks logo på godt synlig sted, ble avduket.

- Denne skal komme godt med, understreker de.

Og lover at isen på skøytebanen på Gjøra kommer til å få en helt annen kvalitet med en slik maskin tilgjengelig.

- Kvaliteten på isen vil ikke kunne sammenlignes. Maskinen vil også gi helt andre muligheter for alle som jobber på dugnad på anlegget, sier Maria Ørsund.

Skøyteis kunne banken ikke oppdrive torsdag. Men Krone-is ble servert alle frammøtte, som gledet seg over den rause gaven. Verdien på isprepareringsmaskinen er 400.000 kroner. Og Driva IL har ikke engang søkt om midler på forhånd.

- Vi vet det er stor aktivitet på skøytebanen på Gjøra, og at det er folk fra hele kommunen som bruker anlegget, sier banksjef Jonny Engdahl. På et besøk på banen la han sjøl merke til at prepareringen av isen på anlegget krever mye arbeid og dugnadsinnsats.

Maskinen ble kjøpt brukt, og sendt til EB Video i Surnadal for en aldri så liten ansiktsløfting, i form av foliering og lakkering. Med på kjøpet fikk banken for øvrig også flere komplette sett slitestål til maskinen, samt figurer som kan brukes av barn som skal lære seg å mestre kunsten å gå på skøyter.

- Vi håper dette skal være med og skape et enda mer aktivt skøytemiljø i Sunndal, sier Siw Jenstad Julbø.

Overrekkelsen i Sunndal var en del av fellesmarkeringen av Sparebankforeningens 100-årsjubileum i dag. I anledning jubileet er deler av årets gavetildeling for første gang koordinert. Aldri før har det blitt delt ut en større del av sparebankene og sparebankstiftelsenes overskudd enn akkurat i dag.

Samtidig opplyser Sunndal Sparebank at banken de fem siste årene har delt ut mer enn 10 millioner kroner, i hovedsak til kultur, idrett og frivillig arbeid. Bankens midler har blant annet gått til å finansiere idrettshaller, ballbinger, kunstgress, konsertflygler, korpsinstrumenter, festivaler, skatebaner, kulturvern, aktiviteter og andre viktige aktiviteter.

- Gavemidler fra Sunndal Sparebank er med å bygge opp under den store samfunnsinnsatsen som frivillighet og dugnadsarbeid representerer i Sunndal.