Driftsinntektene har økt fra 2.898 mill. kroner til 3.274 mill. kroner. Årets seks første måneder har vært preget av stabil drift, høy produksjonstakt og god etterspørsel etter Sunndal metallverks produkter. Det skriver Hydro Sunndal i en pressemelding.

Mengden anoder og flytende metall fra elektrolyseanleggene er tilnærmet uendret, mens tonnasjen ferdigprodukter fra støperiene har økt med nær 36.000 tonn, til totalt 235.148 tonn, fordelt på 75.917 tonn støpelegeringer og 159.231 tonn pressbolt. Produksjonstakten ligger litt over nivå i rekordåret 2008 som ga 468.548 tonn ferdigprodukter.

Fortsatt prisfall

Aluminiumverket på Sunndalsøra produserer legert aluminium på ordrer etter kundenes spesifikasjoner. Dette er legeringer ofte til svært krevende kunder for videreforedling til spesielle produkter vi finner som sluttprodukter f.eks. innen områdene elektronikk, byggeindustri og bil-/transport, og som betales med en høyere premium. Aluminiumprisen på metallbørsen i London (LME) har svekket seg sammenlignet med første halvår i fjor. Men sterkere US-dollar mot norske kroner har dempet fallet noe, målt i norske kroner.

Resultatet så langt i år må karakteriseres som lavt, men tilfredsstillende. Resultatet for perioden 2012-13 ga til sammenligning et driftsresultat (EBIT) på 145 mill. kroner for 24 måneder. Prispresset mot aluminium på verdensbasis gjør at forbedringsarbeidet må intensiveres.

God, stabil drift

Mange prosesser ved en bedrift som Sunndal metallverk tar lang tid fra implementering av endringer, til resultater foreligger. Karbon-avdelingens endringen i fjor av resepten for framstilling av anoder er et slikt eksempel. Nå et år senere er konklusjonen at endringen har vært svært positiv og bidratt til stabil, god drift i elektrolyseanleggene.

Sunndal metallverk har fortsatt stengt ned elektrolysekapasitet tilsvarende 50.000 tonn flytende metall. Det er ikke tatt noen beslutning om tidspunkt for restart.

Alle konsesjonsbelagte miljøutslipp ligger godt under myndighetenes krav.

Bemanning

Den faste bemanningen lå pr.30.06 på 698 personer. I tillegg kommer vikarer og lærlinger. Metallverket har denne sommeren tatt inn om lag 200 ferievikarer. Det er hittil i år ikke registrert personskader som har ført til sykefravær på en dag eller mer ved metallverket. Sykefraværet har gått ned til 4,6 prosent.