NHO har også i år kåret de beste kommunene å bo i.

Sunndal kommer best ut av kommunene i Driva-distriktet, med sin 17. plass i Møre og Romsdal (193. plass i landet).

NHOs KommuneNM rangerer kommunene etter attraktivitet og lokal vekstkraft basert på forhold ved arbeidsmarked, demografi, kompetanse, lokal bærekraft og kommunal attraktivitet.

Sunndal scorer særlig godt på kompetanse, og er rangert som nummer  2 i fylket og nummer 15 i landet når det gjelder utdanningsnivået blant de sysselsatte i kommunen. Det kan nevnes at Nesset kommune er blant de fem dårligste kommunene i fylket på dette området.

Surnadal er nummer 23 i fylket og 246 i landet i årets kommune-NM. Rindal er nummer 26 (260 i landet), og Nesset nummer 32 (305 i landet).

Halsa ligger helt nederst blant kommunene i fylket - 36. plass - og med det er kommunen nummer 373 i landet.

Kommunen scorer spesielt lavt på området demografi, og er her nummer 416 i landet (av 428 kommuner). Demografiindikatorene dekker befolkningsvekst, netto innflytting og alderssammensetningen i arbeidsmarkedet, det vil si andelen yngre på vei inn i arbeidsmarkedet i forhold til eldre på vei ut.

Ulstein, Ålesund og Molde er de tre beste kommunene i fylket. De havner på henholdsvis plass 15, 26 og 35 i landet. De kommunene som kommer dårligst ut i Møre og Romsdal er, foruten Halsa, Vanylven og Norddal. Tingvoll plasserer seg for øvrig som fjerde dårligst i fylket.

Mens byene og sterke næringsregioner opplever voksesmerter, sliter andre deler av landet med stagnasjon og attraktivitetsutfordringer, viser NHOs Kommune-NM.

Rapporten viser at Romsdalsregionen hevder seg blant de nest beste regionene i landet, mens Nordmøre er blant regionene som får karakteren "middels".

Les rapporten her.