Da Tormod Ellingsen startet i ny jobb i Inderøy, ble stillinga som daglig leder i Halsa Næringsforening ledig. Denne jobben, som blir beskrevet som en av Nordmøres mest spennende jobber, var det Westad som fikk, og hun har nå vært ansatt i snart en måned.

Mandag 13. november sto blant annet dette å lese på næringsforeningens Facebook-side: «JIPPI! I dag er en stor dag. Mari Westad er i gang som ny leder i Halsa Næringsforening. Vi er veldig fornøyde og stolte av å ha fått på plass en racer av en leder. Mari er et funn for Halsa og næringslivet».

Vi tar en prat med dette funnet, som forteller at hun er født og oppvokst i Melhus i Trøndelag.

– Egentlig er jeg halvt trønder og halvt romsdaling, så jeg kan egentlig ikke holde med verken Rosenborg eller Molde jeg, ler hun.

Det ble en skikkelig kickstart i nyjobben, med deltakelse på Innovasjonsfestivalen i Åndalsnes 14.–16. november.

– Der fikk jeg hilst på og snakket med mange andre ledere fra andre deler av fylket, og så fikk jeg blant annet sett litt på trendene i industrien, forteller hun.

Engasjementet lyser fra øynene hennes, der hun sitter bak pc-en sin på kontoret i andre etasje i Villa Viungen på Liabøen. Det er tydelig at hun trives og ser fram til å kaste seg over oppgavene som venter. For i denne jobben er det et rimelig bredt spekter av oppgaver som skal gripes fatt i og utvikles.

– Her må man bare starte springende og ta alt på strak arm, ler hun. – Men jeg liker utfordringer, og så ringer jeg bare Tormod hvis jeg lurer på noe, og ellers bruker jeg de folkene som er rundt meg, legger hun til.

Nå har hun blant annet planer om å besøke bedriftene i kommunen, og starter med det allerede nå.

– Målet er å besøke alle bedriftene og bli bedre kjent med disse. Og hvis jeg ikke rekker alle før jul, så tar jeg resten på nyåret.

Ellers blir oppgavene varierte, med blant annet oppfølging av de tre nettverkene «Marin Halsa», «Bygge Halsa» og «Besøke Halsa/Åpen Fjord».

– Det er en god blanding av alt, så dette er en kjempespennende rolle som har alt jeg var på utkikk etter i en jobb. Halsa ligger mitt hjerte nært, så det å finne en slik stilling på et sted som jeg er så glad i var aldeles midt i blinken!

Tidligere har Westad studert bedriftsledelse, innovasjon og markedsføringsledelse på University of Western Australia i Perth, og hun har også bred bakgrunn fra salgsledelse og netthandel.

– Jeg har en dobbel bachelor fra Australia; en i bedriftsledelse og innovasjon, og en i markedsføringsledelse, forteller hun.

Hun har vært aktiv innen Ungt Entreprenørskap og Innovasjon Norge, og startet sin første ungdomsbedrift som 16-åring. I 2014 startet hun sin første nettbutikk, og hadde agentur på det italienske merket «Freddy» i Australia og New Zealand.

– Jeg har alltid vært interessert i bedriftsutvikling og entreprenørskap, så nå føler jeg at jeg har kommet på akkurat rette plassen, smiler hun.

Mari kjenner kommunen godt fra før. Familien har hus på Hestnes og har tilbrakt mange somre i Halsa tidligere. Nå bor Mari og samboeren hennes, Steve Turner, på småbruket i Valsøyfjorden – og der stortrives de.

– Jeg har vært i Halsa som hytteturist i 20 år, så jeg synes jo det er veldig stas å få gi litt tilbake nå, sier hun.

Som hytteturist har hun blant annet satt stor pris på den flotte naturen og den fine bygdeånden som finnes her. Det å bo i Halsa kommune beskriver hun som ren luksus.

– Her har vi tilgang på både fjell og fjord, og det er veldig eksotisk for en som har vært i utlandet i fem år. Det er mye som skjer hele tida og det er stor variasjon i tilbudene til tross for at dette er en liten kommune. De fastboende har kanskje sett seg litt blinde på alt, men det finnes fantastisk mange tilbud her om man bare åpner øynene litt. Bare dette med fjell, fjord og nordlys, det er jo sånt som folk betaler tusenvis av kroner for å se. Og her finnes alt dette rett utenfor døra, så det er rett og slett luksus.

Mari ser heller ikke helt bort ifra at de kan få litt dyr på småbruket etter hvert.

– Det ligger jo unektelig litt bonderomantikk i dette, så vi har jo tenkt litt på dette med å ha dyr. Men vi skal nå investere i noen høner nå i første omgang, så får vi se det an litt framover. Samboeren sier han har lyst på minigris da, men vi får nå se hva det blir til, ler hun.

Hun forteller videre at hun alltid har følt en skikkelig dragning mot landet.

– Det er noe med livet på bygda. Her er det mindre rotterace og man får mer ro i sjela. På bygda kommer folk innom på impuls – uten å sende melding og avklare alt først. Og jeg setter generelt stor pris på både kreativiteten, initiativet og hjerterommet hos folket her. Så ja, jeg er veldig glad i bygde – Norge!

Westad liker seg både ved sjøen og på turer i skog og fjell, men understreker at hun er mest vant til sjøen.

– Jeg er god til å filetere fisk, men ikke fullt så god til å gå på ski, for å si det sånn, ler hun. – Men dette skal jeg øve meg mer på nå.

Mari kjenner altså allerede godt til Halsa og mye av det som kommunen har å by på. Men hun gleder seg til å bli enda bedre kjent. Blant annet med det varierte næringslivet, som består av jordbruk, havbruk, reiseliv, mekanisk industri, båtbyggerier, håndverk og entreprenører, for å nevne noe.

– Det er mye som foregår og rører seg her, og jeg gleder meg veldig til å bli enda bedre kjent både med kommunen, næringslivet, folket og alt annet her!