31 konkurransesyklister fordelt på racersykkel og offroad startet i Valsøyfjor'n Rundt i strålende seinsommervær og 24-25 grader i skyggen.

Racerklassen startet to minutter før offroad, og etter én runde hadde et felt på fem ryttere skilt seg ut. Blant disse var også May Settemsdal fra Aure, men som kjører for Stjørdals-Blink. Det er intet annet enn imponerende.

I Fjærlibakken tråkket Roger Bergheim, Trollheimen SK til og økte bare tempoet etter det. Den eneste som klarte å henge på Sveinung Haltbakk som kjører i klasse M30-50.

- Jeg er litt for treg til sånne raske temposkifter, men holder godt følge med gutta når det gjelder å sykle jevnt fort, forteller May Settemsdal.

Bergheim og Haltbakk kom sammen inn på spurtflata inne i Valsøybotn, men Bergheim var uimotståelig i spurten.

- Vi byttet på å dra hele tiden, men de par siste svingene inne på selve Valsøybotn slapp jeg ham foran meg og sparte litt krefter til spurten, sier han. Bergheim er 20 år gammel og kjører i klasse 18-30 år. Han og Haltbakk vant dermed hver sin klasse på racersykkel på henholdsvis 1,06,38,99 og 1,06,41,19.

- Vi fikk ganske kraftig vind forfra og fra siden, og jeg merket at det var tyngre å sykle tosammen enn i et større felt, sier Bergheim. Men de andre rytterne var også slitne, og bruddet holdt helt til mål.

May Settemsdal endte opp i spurtduell med Morten Belsvik og Thomas Strømme, men tregheten som hun snakket om slo til også her - og hun måtte ta til takke med femteplass totalt med tida 1,08,50,31 - men sjølsagt et hav foran neste kvinne. Å holde følge med gutta er uansett en kjempeprestasjon.

Offroadklassen fikk en helt annen løpsutvikling, der det bar mer preg av et lureløp og ingen tok sjansen på å gå i brudd.

Dermed var det et stort felt av ryttere som kom samtidig i spurt. Kjetil Bolme, Trollheimen SK, kikket til side og kontrollerte feltet i det han passerte målstreken først, foran klubbkameratene Jostein Aune og Rune Kvande. Vinnertida ble 1,08,07,06.

Raskest av de tre kvinnene i offroadklassen ble Ida Aakvik fra Halsa.

Fire løp halvmaraton. Fjorårsvinner Geir Hansen fra Kyrksæterøra trodde løpet var kjørt da Jan Roger Hagen fra Straumsnes dro til med høyt tempo fra start. Det viste seg imidlertid at han var for optimistisk, og nede på E39 ble han passert av Hansen og grundig distansert resten av løpet.

Vinnertida til Geir Hansen ble på 1,21,58. Den godeste Hansen hadde for øvrig planer om å løpe Ruten opp seinere på dagen.

I kvinneklassen debuterte Eva Sæterbø, Bæverfjord, og vant på tida 1,45,38.

I trimklassen startet 46 syklister. Til vanlig har Valsøyfjor'n Rundt hatt rundt 100 deltakere. Litt færre i år altså.