Kommende lørdag er det igjen klart for den årlige olsokfeiringen på Tjellekleiva i Nesset. Arrangementet har i løpet av de 25 somrene det har vært i gang, markert seg som et svært populær arrangement for både store og små.

Den årlige auksjonen er det store trekkplasteret også i i år. Lorentz Tjelle som var auksjonarius de første åra. Siden 1995 er det Hallvard Dalsbø som har svingt klubba og fortalt lystige historier om tingene han har auksjonert. Mange har fått seg en god latter og et godt kjøp under auksjonene. I sitt nittiende år tar Hallvard en pause, men han utelukker ikke at han er tilbake som auksjonarius igjen til neste sommer.

– Det er helsa som bestemmer det, smiler mannen som har vært trofast gjest på de aller fleste auksjonene i distriktet gjennom mange tiår.

Halvard kommer også til lørdagens auksjon på Tjellekleiva, og kan ikke love å holde seg helt borte fra utroperbordet. Han regner med å fortelle ei historie eller to i løpet av arrangementet.

Det er en erfaren auksjonarius som overtar klubba på Tjellekleiva. Geir Haltvik startet auksjonvirksomheten med utgangspunkt i bruktbutikken han har i førsteetasjen i boligen i Eidsvåg. De siste ti åra har han holdt mange auksjoner, både av ting han har samlet sjøl og for dødsbo.

Han lover en auksjon i kjent Tjellekleivastil på lørdag.

– Jeg regner med å ha rundt 250 tilslag. Det er omtrent det samme som det Hallvard har hatt. Jeg har kanskje litt mer porselen og glass enn det auksjonspublikumet på Tjellekleiva har vært vant med, men de vil ikke ha problemer med å kjenne seg igjen. Jeg har også mange treting som skal under hammeren.

– Hvordan er auksjonsinteressen blant folk flest?

– Den er stigende. Jeg har fått mange e-poster fra folk langt borte fra som vil vite hva som skal auksjoneres under lørdagens auksjon. Det er stort sett mye folk på auksjonene, men prisene på bondeantikviteter er lavere enn de var for noen år siden. Ei rosemalt kiste som du kunne få flere tusen kroner for for noen år siden, går oftest langt rimeligere i dag.

Arrangørene lover som vanlig fint vær, og byr på salg av mat med rømmegrøt som det store trekkplasteret. Også i år skal det kåres FeleJomester i stokkekast. Som tidligere år blir det olsoklotteri, der den som vinner førstepremien kan få med seg ei snill kjerring heim. Trekunstner er Almar Istad.