Årets vårkonsert hadde fått navnet «Let the Sunshine in ... and all that Jazz», en tittel som røpet noe av spennet i repertoaret søndagskvelden.

Det hele ble innledet med den muntre og raskt klatrende «Let the Sunshine in» fra musikalen «Hair», og derfra og inn var det bare sol og glede. Vakre vokalharmonier og lengsel mot sol og varme i The Mamas & the Papas «California Dreamin›», en var og fin versjon av Joni Michells «Both Sides Now», trøkk og sprut med The Weather Girls› «It›s raining Men», og et drivende godt Motown-medley med en rekke kjente låter.

Flere norske perler, som «Trondheimsnatt» og «Hjertemedisin» – og for ikke å glemme en forrykende tolkning av «Bohemian Rhapsody», skrevet av og for Freddy Mercury på midten av 70-tallet.

Ikke til å undres over at kveldens konferansier, Ole Magne Ansnes, stilte spørsmål ved hvorfor i all verden koret ville utsette seg sjøl for noe slikt... Men sjøl om JazzåKoret med låtvalget la lista høyt, leverte de til fulle – og sang fletta av folk i salen. Andre høydepunkt var «Luka», «Monday Monday» og «River Deep – Mountain High» – det låt bra!

Flere sterke solister markerte seg under konserten, og koret under dirigent Svein Asphaug Dørums kyndige ledelse framstår også som helhet som sterkt, fyldig og sprekt – her er det bøttevis med glimt i øyet, og god tilstedeværelse og ekte og tydelig sang- og musikkglede. Det er fint å sitte i salen og bare nyte av det som blir servert.

Det er kan hende litt glissent i bakerste rekke i koret. JazzåKoret ønsker seg flere stemmer, og spesielt mannsstemmer, men jaggu leverer de seks mannfolka som er med – i likhet med resten av koret. Som tidligere omtalt i Driva er koret den siste tida forsterket med fems-seks nye medlemmer, og kan hende vil flere være med på moroa etter å ha opplevd dette!

Koret hadde med seg et «ganske bra band» (underdrivelse!) på konserten – kapellmester Lars Måløy, Peter Wergeni på saksofon og keyboard, Kristian Breivik Jacobsen på bass, Øystein Sandbukt på gitar og Ulf Bersås på slagverk. En scene pyntet til vår med fin lyssetting, og krystallklar lyd gjorde også sitt til å løfte opplevelsen.

Det var kan hende ikke sol ute, men sol inne var det til fullt monn! Og de rundt 150 betalende vandret nok ut i surværet igjen med både sol i hjertet og sol i sinnet etter et par timers konsertpåfyll med JazzåKoret.