Sunndals damelag har vunnet sine tre siste kamper i 2. divisjon.

Lørdag ble vårsesongen avsluttet med seier 2-0 over Tynset.

Oda Solheim Johnsen og Mari Gjul scoret målene som gjør at Sunndal klatrer opp til en sterk fjerdeplass i 2. divisjon, med 15 poeng etter ni runder. Nå kan man begynne å snakke om en plassering på øvre halvdel av tabellen, mener lagleder Berit Berset.

– Jeg tipper oss på en femteplass til slutt, jeg da, legger hun til.

Sunndal var kun centimetre unna å ta ledelsen tidlig i kampen. Seks av lagets 24 mål denne sesongen har kommet i løpet av de første ti minuttene. Men Emma Furus skuddforsøk gikk i stolpen og ut.

Scoringen lot vente på seg, men den kom – i første omgangs siste spilleminutt.

Mari Berset Lien slo inn i feltet, men en Tynset-forsvarer tok ballen med hendene. Dommeren dømte straffespark, og Oda Solheim Johnsen satte inn ledermålet like før pause.

Drøye ti minutter etter pause skjøt Mari Gjul hull i Tynset-ballongen. Gjestene hadde vært farlig frempå ved flere anledninger. Nærmest kom de i første omgang, men utrolig nok klarte de ikke å sette ballen på mål, forteller Berset. Sunndals toppscorer var sikker alene med Tynsets keeper.

Tynset kom ikke noe nærmere et reduseringsmål, Sunndal kontrollerte til slutt inn sin fjerde strake hjemmeseier.

– I andre omgang så ble litt lang avstand mellom spillerne. Men de skapte ikke noe spesielt, Tynset, sier Berset.

2. divisjon tar sommerpause frem til midten av august.

Sunndalsjentene velger å nøye seg med en 14 dagers pause. Spillerne har fått et program med egentrening av trener Bjarne Volden. Noen av Sunndal-spillerne skal nemlig delta i årets store fotballbegivenhet i Oslo; Norway Cup.