Stg Rune Andreassen (Frp) mener det må monteres solskjerming ved Sunndal helsetun før neste sommer.

Det var under onsdagens debatt rundt framtidas eldreomsorg i Sunndal Andreassen viste til et bekymringsbrev som han hadde mottatt fra en ansatt ved helsetunet. Det har til tider vært altfor varmt både i fellesrom og på rommene til beboerne.

- I appellen under debattmøtet valgte jeg å lese opp  bekymringsbrevet.  Jeg ble rørt til tårene når jeg får vite hvilke temperaturer pasientene på solsiden ved Sunndal helsetun opplever. Selv på rådhuset er det vesentlig bedre arbeidsforhold en hva det er på helsetunet. Jeg sa til slutt i mitt innlegg at Sunndal Fremskrittsparti vil fremme forslag om avsetning av penger til solavskjerming i 2016. Slik som det er nå skal vi ikke ha det, sier Andreassen.

Her er brevet som Andreassen mottok fra den ansatte:

«Hei:)

Vet ikke om du kan gjøre så mye med dette, men kanskje du kan bringe det videre?

Usikker på hvem som har med dette å gjøre.

På hele Helsetunet så burde det blir prioritert og kjøpt utvendige markiser på rommene. Det er umenneskelig varmt inne på rommene som har sola stekende hele dagen. I går kveld var det 27 grader inne på stua der hvor sola ikke har vært siden formiddagen. Tørr ikke å tenke på hvor varmt det var inne på enkelte rom. Våre eldre som behov for helhetlig omsorg i Sunndal kommune fortjener ikke dette. Dagens hjertesukk fra en svettende sykepleier»