Ingvild Kårvatn, Fay Johansen og Lise M. Bjerknesli inviterer til konsert for å opplyse om organdonasjon i Surnadal kulturhus, tirsdag 20. januar.

- Ingen inngangsbillett, men vi oppfordrer publikum til å bidra med et valgfritt beløp til vår innsamling for saken, sier Lise M. Bjerknesli.

Redder liv

Alle normalt sunne og friske mennesker kan bli organdonor, men bare 0,4% av alle dødsfall kvalifiserer til organdonasjon.

Det kan være at du sjøl kommer i en situasjon der du trenger et organ for å overleve. Da kan det være godt å tenke på at det er mange donorer der ute.  En donasjon kan redde sju liv og ditt eget, sier stiftelsen på sin heimeside. Jo flere som blir donorer jo større sjanse er det å kunne hjelpe dem som trenger nye organ.

I 2013 blei det gjennomført 111 donasjoner, 469 mennesker fikk nye organ, 365 sto på venteliste og 35 døde mens de sto på venteliste. 10.000 mennesker har fått et nytt organ side 1969.

Fay Johansen og Ingvild Kårvatn har sjøl stått på stand for å rekruttere donorer. De synes rekrutteringa er så viktig at de ønsket å gjøre noe mer. Derfor kontaktet de Sparebank 1 SMN og fikk en sponsor. Consto, Dream Farm og Surnadal kulturhus er også med på laget. Til sammen mønstrer de et stjernegalleri av lokale artister i Storstuå tirsdag.

- Var aldri i tvil

– Banken var aldri i tvil om å bli med, sier Lise Marie Bjerknesli i Sparebank 1 SMN. Torstein Snekvik, Øyvind Glåmen, Øratrall-gjengen, Svein Håvard Saksen, koret Vox, Inge Bævre, Toril Moe og Gøran Bolme er av dem som står på gjestelista. Det hele blir ledet av stortingsrepresentant Jenny Klinge (Sp).

– En unik konsert med så mange lokale stjerner, sier Bjerknesli.

Konserten er helt gratis. I Storstuå er Stiftelsen Organdonasjon til stede og informerer om organdonasjon innimellom musikkinnslagene. Publikum har mulighet til å donere penger ved en innsamling eller på nett. På samme måte kan de også registrere seg som donorer om de ønsker.

– Målgruppa for konserten er alle, både ung og gammel. Foruten underholdning kan det også være lærerikt, sier Bjerknesli.