Karen Snekvik og Kjell Arne Fjærli sikret seg seg hver sin aksje i Drivapokalen for 2015. Da fjorårssesongen ble oppsummert stoppet de begge på samme poengsum.

For første gang siden Driva satte opp vandrepokalen i 2009 ble det helt dødt løp mellom de to i toppen. Karen Snekvik (15) fra Surnadal skytterlag og Kjell Arne Fjærli (13) fra Bæverdalen skytterlag fulgte hverandre i kampen om pokalen gjennom hele sesongen og endte begge på 176 poeng. Det er Nordmør skyttersamlag som har satt opp statuttene for pokalen med utgangspunkt i årets Nordmørsskytter. Både innendørs, felt og baneskyting teller. Det skytes om pokalen i alle klasser. Gjennom reglementet er det tatt høgde for både å kunne likestille klassene og spore til størst mulig aktivitet. Leder Bjørn Walør Heggem i samlagets ungdomsutvalg sier de skal se på statuttene for pokalen for inneværende år for slik å sikre at det blir bare en vinner.

Utdelingen av Drivapokalen var lagt til helgas ungdomssamling for rekrutt- og juniorskyttere i Halsahallen. Drivaredaktør Sigmund Tjelle gratulerte og delte ut pokalen til de to. Han fortalte at bakgrunnen for å sette opp pokalen i 2009, var å spore til økt aktivitet og oppmerksomhet rundt skytesporten som står spesielt sterkt på Nordmøre.

– Det er artig å være vitne til den gode rekrutteringa og de mange sterke resultatene som både unge og eldre i samlaget presterer. Det spesielle er at det ikke er noen øvre aldersgrense for å være med på skyting. En sport som man kan holde på med gjennom hele livet, sa Tjelle.

Tok andre aksje

Karen Snekvik tok pokalen også i 2014, og sikret seg dermed sin andre aksje i 2015. Ingen bør bli overrasket om pokalen havner på premiehylla til Karen for godt etter årets sesong. For det er litt av en skytter vi her snakker om. Hun har skutt 350 poeng både innendørs og på bane, i tillegg til en rekke toppresultat. 15-åringen har allerede deltatt på fire landsskytterstevner.

Resultatene kommer ikke av seg sjøl.

– Nei, jeg trener en til to ganger i uka. I tillegg blir det ofte to til tre stevner i løpet av helga. Det har stort sett gått bra. Vi har et fint miljø i skytterlaget, sier Karen, som er datter av Bjørn Snekvik og Tora Waag. Begge er skyttere som har markert seg i skytesporten.

– Det er viktig at foreldre støtter opp. Skyting er artig, og det er alltid «gauar» når en får det til, sier Karen.

Har 349 som pers

Kjell Arne Fjærli fra Bæverdalen skytterlag gleder seg over å ha sikret seg sin første aksje i pokalen.

– Jeg har deltatt på stevner i flere år. Vi har et godt miljø også i Bæverdalen skytterlag, med bra oppmøte på lagskytinger og på Skytingens Dag. Det var mamma, Mariann Fjærli, som først tok meg med på skytestevner. Hun skjøt en del før, så slutta hun, men nå har hun begynt på igjen, forteller Kjell Arne.

Tenåringen har 349 som personlig rekord.

Med bare en pokal å dele på var de to glade aksjevinnerne enig i at Kjell Arne skal få ha pokalen på premiehylla det kommende året. Karen har alt hatt den der i et år.