(SUNNDAL – VESTNES VARFJELL 6-3) Sunndal måtte vente helt til den fjerde kampen for å endelig spille på eget gress denne sesongen. Mot Vestnes Varfjell viste de hvorfor Sande stadion igjen er i ferd med å bli et «fort».

Med seieren over Vestnes Varfjell, står Sunndal nå med 13 seriekamper på rad uten tap på Sande stadion; 12 seire og den nervepirrende 3-3-kampen mot Averøykameratene forrige sesong er fasiten. Vi må derfor opp én divisjon og helt tilbake til kampen mot KIL/Hemne den 11. oktober 2014 for å finne sist gang et bortelag tok med seg tre poeng fra Sande. Det er imidlertid fortsatt et stykke opp til 2009-, 2010- og 2011-sesongene, da klarte rødtrøyene en rekke på 24 kamper uten tap på hjemmebane.

– Vi er veldig trygge på hjemmebane. Selvtilliten og troen på seier er på plass her, sier Torgeir Ruud Ramsli.

Seks målscorere

Sunndal var ivrige etter å komme tilbake på vinnersporet etter tapet for KBK 2, mandag. Kampen mot Vestnes Varfjell sto egentlig oppført som kamp nummer 12 på terminlisten, men lagene ble enige om å forflytte kampen. Slik ble det – ironisk nok - herrekamp på Sande på den internasjonale jordmordagen.

Etter en trå start, løsnet det for Sunndal drøye ti minutter ut i kampen. Derfra og ut kjørte de over gjestene i førsteomgang. Bendik Haarberg scoret det første målet for Sunndal på hjemmebane denne sesongen, da han skjøt ballen rett i mål fra en corner. Christian Danielsen, Marius Wettre og Erik Ruud Ramsli tegnet seg også på scoringsliten i førsteomgang.

– Det var bra jobbet i angrep og i gjenvinningene. Godt fornyød med innsatsen, legger Ruud Ramsli til.

Tidlig i andreomgang la Erling Farstad Fredriksen på til 5-0 med sitt tredje mål etter overgangen fra Tingvoll. Så, ble det litt dødt over det hele, sier Ruud Ramsli.

Gjestene reduserte to ganger, til 5-1 og 5-2, før Petter Melkild satte inn Sunndals sjette mål. Varfjell fikk også med seg et tredje mål før dommeren blåste av kampen.

– Veldig bra førsteomgang, ikke fullt så bra andreomgang, avslutter Ruud Ramsli, men som likevel får med seg tre poeng og tabelledelse før helgens 4. divisjonskamper.