Det er journalister fra UEFAs 55 medlemsland som har kåret Hegerberg til årets kvinnelige spiller i Europa i konkurranse med franske Amandine Henry og Dzsenifer Marozsan fra Tyskland. Ronaldo vant herrenes kåring.

– Å stå her med dette trofeet er en stor ære. Jeg er veldig fornøyd. Det er en utrolig følelse, sier Ada Hegerberg til vg.no

Hegerberg har skåret en rekke mål for Lyon og det norske landslaget det siste året. 21-åringen scoret 54 mål på 34 kamper for franske Lyon forrige sesong. I Champions League ble hun toppscorer med sine 13 fulltreffere. Lyon vant ligaen, cupen og Champions League.

Hun svarte følgende på spørsmål om målet den kommende sesongen er 60 scoringer:

– Jeg tror ikke jeg skal gå for 60. Jeg vet ikke hva målet blir, men jeg håper å fortsette utviklingen min og vinne trofeer med laget. Jeg håper vi komme til finalen og vinner igjen. Det blir samme ambisjoner som forrige sesong, sier Hegerberg til avisa.

Ada Stolsmo Hegerberg vant tidligere i sommer Champions League med Lyon.triumfen. Ada fikk også gullklokka for 25 spilte landskamper tidligere i sommer.