Mathias Bakk er som skyttere helst vil være. Rolig og avbalansert, og venter med å trykke av til rette tidspunkt. Så også når han ble klar over at han kunne krone skyttersesongen 2016, med å få sitt første napp i den gjeve vandrepokalen.

— Skikkelig artig ja, sier Mathias som i høst begynte på ungdomsskolen, og som i fjor skjøt i rekruttklassen.

Pokalen

Leder i Nordmør skyttersamlag, Ola Krogstad, forteller at de nå holder på med å kvalitetssikre alle listene for 2016, men at det allerede er klart at det er Mathias Bakk som får aksje i Drivapokalen 2016. Pokalen ble satt opp i 2009 av avisa Driva, for å fremme skyttersporten på Nordmøre. Nordmør skyttersamlag har vedtatt statuttene for skytingen som teller i konkurransen om pokalen. Alle stevner på Nordmøre teller med, og da både innendørs, felt- og baneskyting. Kun skyttere fra Nordmøre kan få napp i pokalen, og går man til topps tre ganger tildeles pokalen til odel og eie.

— Alle rangeringene er ikke helt klar ennå, men det som er klart, er at vinner av Drivapokalen 2016 blir Mathias Bakk fra Årvågsfjord skytterlag, sier Ola Krogstad.

Samtidig snøt Mathias Bakk Karen Snekvik (Eldre rekrutt) fra Surnadal for å ta med seg pokalen hjem. Hun vant nemlig denne pokalen både i 2014 og 2015. Dermed må Snekvik vente i minst et år til, før hun kan ta den med seg hjem for godt. Andre som var med å kjempa helt til det siste stevnet i Halsahallen 30. Desember var Harry Fagerheim (kl. 1) fra Smøla og Åge Haugen (V55) fra Valsøyfjord.

Fornøyd

Redaktør i Driva, Sigmund Tjelle, er godt fornøyd med responsen rundt pokalen som de satte opp i 2009.

— Drivapokalen ble satt opp med tanke på å gi skytesporten større oppmerksomhet. Skyttere fra Nordmør skyttersamlag har i mange år markert seg i landstoppen, og er kanskje det samlaget på Nordvestlandet som har lyktes best når det gjelder rekruttering. Det er spesielt gledelig at så mange unge skyttere markerer seg. Det er samlaget som beregner poengene som ligger til grunn for å kåre vinneren av Drivapokalen. Vi gratulerer Mathias med pokalen, sier Drivaredaktør Sigmund Tjelle.

Hovedpersonen selv må vente litt med å få overrekt pokalen.

— Vet ikke om jeg får den med meg hjem for ett år, eller om det bare blir å få kjenne på den under utdelinga. Navnet mitt blir inngravert, og det blir stas. Forstår det slik at pokalen skal deles ut under et kommende ungdomsstevne, sier Mathias Bakk som i fjor var med på imponerende 64 stevner.

Mange stevner

Pappa Kjetil Bakk hekter på campingvogna, og tar med seg barna Mathias og Lisbeth på tur. Lisbeth har nå blitt 18 år, men er fremdeles ivrig på skytterbanen.

— Et flott miljø å være med i når vi er på ulike skytterstevne. Vi tar det som en tur, og selv om vi må opp tidlig både lørdag og søndag, så er dette ingen problem, sier Kjetil Bakk.

Mathias Bakk har nå rykke opp i klassen Eldre rekrutt, og trener jevnt og trutt gjennom uka.

— Blir noen timer med gevær. To kvelder i uka er det trening ved skytterbanen i Aure arena. Tror jeg regna ut at jeg i fjor fyrte av cirka 6.000 skudd, sier Mathias Bakk, som har det helt klart på spørsmålet om hvordan det sto til i premieskapet.

— Har 97 premier, kom det kjapt tilbake, med pokal for tredje beste skytter under fjorårets Landsskytterstevne som den gjeveste.

På øverste hylla i skapet ligger det noen pengesedler.

— Der skal det være 9.700 kroner. Av og til vanker det noen pengepremier også, sier den muntre unge karen som bor midt i Aure sentrum.