Rundt 50 løpere stilte til start på en litt kald kveld i Rindal, men på gnistrende føre, og æren av å være aller først ut i løypa fikk Niklas Tetlie-Søreng fra Kyrksæterøra – fulgt av klubbkamerat Haakon Oddebug.

Fra start gikk de ganske raskt over i en slalåmsekvens med tette porter og videre ut i en raskere slalåm der det var lengre mellom portene.

Utøverne fikk prøve seg på kuler og staup, orgeltramp, hopp, reiplykkje og mye annet som satte skiferdighetene på prøve.

Vil trene i crossløypene i Rindal

De yngste nøyde seg med én runde rundt løypa, mens de som var 13 år og eldre gikk to runder.

Raskeste mann på de to rundene ble Erik Løfald (G15 år) på 7,02, men på drøyt sju minutter rekker en å bli ganske så sliten.

Det er nemlig allsidig og krevende moro dette, der alle muskelgrupper får kjørt seg.

Leder i skigruppa for Rindal IL, Håkon Solvik, opplyser at de fikk svært gode tilbakemeldinger der både deltakere og foreldre hadde kost seg skikkelig i løypene aust for Igltjønna.

Blant annet varslet lagledere fra Meldal at de ville ta med seg en større gjeng til Rindal for å trene i de samme løypene allerede kvelden etter.

– Vi må vel kunne si at det var en suksess, bortsett fra at deltakelsen ikke var veldig stor, sier Solvik.

Fikk breiere deltakelse

Samtidig konstaterer han at de hadde deltakere som ellers ikke pleier å delta i vanlige skirenn, noe han ser som en styrke.

– Vi regner med å få flere av dem som også går renn til vanlig seinere, og har en jobb å gjøre når det gjelder å gjøre konseptet mer kjent ute blant klubbene i kretsen, sier han.

Langrennscross er jo innført som øvelser både i ungdoms-OL og i Hovedlandsrennet.

I Hovedlandsrennet får de som ikke kommer inn blant de 30 i prologen på sprinten, anledning til å delta i Langrennscross isteden.

En kort evaluering etter arrangementet gjorde klart at dette er noe Rindal IL vil satse på også framover – og at deltakelsen vil øke etter hvert som konseptet blir bedre kjent.