Ann Cathrin Lübbe hilser på Menino Rosso og med Ragnhild Lomundal Klock i sadelen tar unghesten sine første dressurskritt i Trollheimshallen.
(Foto: Magne Lillegård)

Ann Cathrin Lübbe hilser på Menino Rosso og med Ragnhild Lomundal Klock i sadelen tar unghesten sine første dressurskritt i Trollheimshallen. Foto: Magne Lillegård

Både rytter Lone Pedersen og instruktør Ann Cathrin Lübbe er godt fornøyd med hvordan Zefir gjør framskritt fra én dag til den neste.
(Foto: Magne Lillegård)

Både rytter Lone Pedersen og instruktør Ann Cathrin Lübbe er godt fornøyd med hvordan Zefir gjør framskritt fra én dag til den neste. Foto: Magne Lillegård

Lone Røttereng Pedersen står bak å få Paralympicsgullvinner Ann Cathrin Lübbe til Surnadal, og er her lykkelig over å konstatere stor bedring fra dag til dag med 10 år gamle Zefir.
(Foto: Magne Lillegård)

Lone Røttereng Pedersen står bak å få Paralympicsgullvinner Ann Cathrin Lübbe til Surnadal, og er her lykkelig over å konstatere stor bedring fra dag til dag med 10 år gamle Zefir. Foto: Magne Lillegård

Ann Cathrin Lübbe tok sitt tredje dressurgull under Paralympics i Rio i fjor, og er noe av en kapasitet på å få hest og rytter samkjørt. Hun liker veldig godt å få møte veldrevne klubber som Trollheimen ride- og kjørelag.
(Foto: Magne Lillegård)

Ann Cathrin Lübbe tok sitt tredje dressurgull under Paralympics i Rio i fjor, og er noe av en kapasitet på å få hest og rytter samkjørt. Hun liker veldig godt å få møte veldrevne klubber som Trollheimen ride- og kjørelag. Foto: Magne Lillegård

Lina Moen og Sancerre er kjent ekvipasje fra lokale sprangridningsstevner, og har gjennomført sin andre økt under myndig instruksjon fra Paralympicsvinner fra Rio, Ann Cathrin Lübbe.
(Foto: Magne Lillegård)

Lina Moen og Sancerre er kjent ekvipasje fra lokale sprangridningsstevner, og har gjennomført sin andre økt under myndig instruksjon fra Paralympicsvinner fra Rio, Ann Cathrin Lübbe. Foto: Magne Lillegård

1 / 4

Trener med gullvinner

Lokale ryttere trenes av trippel Paralympicsvinner i hestedressur.

Det var Lone Røttereng Pedersen sammen med Ragnhild Lomundal Klock som fikk ideen å prøve å få den tredobbelte gullvinneren til Surnadal.

– Hun har jo vært i Orkdal et par ganger, der vi også har vært, og så tok vi sjansen på kontakte henne for å få henne til Trollheimshallen også, sier Pedersen.

Hun understreker at Lübbe kan velge å vrake på toppnivå hvem hun ønsker å instruere, og at det er ingen selvfølge å få en slik kapasitet til en liten klubb som Trollheimen ride- og kjørelag.

– Men så syntes hun at det var så søtt av oss å spørre, at hun gjerne ville besøke oss, ler Lone Pedersen.

Tøffe økter for hest og rytter

Sjøl har hun nettopp vært gjennom en hard økt med 10 år gamle Zefir, en polsk varmblods hun nettopp har fått tak i, og hest og rytter trenger tid på å bli kjent med hverandre.

Hun konstaterer at de har gjort store framskritt bare fra én dag til den neste.

Også Lina Moen på Sancerre har gjort unna en tøff økt så dampen står av hesten – og nesten av rytteren også.

Hun konstaterer at det gjør godt med så intensiv trening både for hest og rytter, og at dressur er verdifull trening for alle typer hesteridning.

Ann Cathrin Lübbe tilbringer tre dager med å trene hester og ryttere i Trollheimshallen der de får trene en time hver av de tre dagene.

Skryter av lokalt hestemiljø

– Det er hyggelig å komme ut på landsbygda til slike klubber der de ikke får alt servert på et fat. Det gjør at de går til jobben med større ydmykhet og iver, sier Lübbe som er bosatt i Danmark, men som tilbringer mye tid i Norge.

Hun er veldig fornøyd med det hun ser i Surnadal, ikke minst med at det går an å bygge et så flott anlegg for hesteridning på et så lite sted.

– Det er litt rart å kjøre langs vegen her ute på landsbygda, og plutselig få øye på denne store og flotte hallen, sier hun.

Fra sin plass i stolen borte i hjørnet av hallen, instruerer hun rytteren med rolig stemme via headset, og vi ser at hesten etter hvert lystrer hvert minste vink fra en rytter som får detaljert instruksjon undervegs.

Siste nyheter

Ble midtnorsk mester

Helge Kristiansen i Sunndal pistolklubb ble midtnorsk mester i spesialpistol i helga.

Sunndalsjenter markerer seg rundt om i Fotball-Europa:

Guro er toppscorer

Søstrene Stolsmo Hegerberg og Guro Reiten fra Sunndal fortsetter suksessen på fotballbanen.

Sunndal - Surnadal:

Fortjent hjemmeseier

Gjestende Surnadal kom tidlig på defensiven og tapte til slutt 4-1 mot Sunndal etter 3-1 ved pause.

Oppgitt over dommeren etter stygt tap:

- Elendig!

Sunndals damelag tapte 2-5 borte for nyopprykkede Herd søndag.

Hydro Cup i rute

Helga 26. –28. mai er det klart for den 28. utgaven av Hydro Cup på Sunndalsøra.

Beste utøvere

Det ble en vellykket «Skidag» for rundt 100 fremmøtte i Molde.

Stoppet gressklipping

Politiet rykket ut til en boligadresse i Sula for å stoppe gressklipping.

Lastebil i full fyr

Lastebil med tre traktorer tok fyr. Vegen er stengt.

Fornøyd med poeng

Surnadal holder følge med topplagene etter uavgjort mot Eide/Omegn.

Hyller tomålsscoreren:

- Hun kan nå langt

Sunndals damelag vant duellen mot Orkanger.

Bondelaga mener tilbudet er for dårlig

- Vil ha et bedre løft

Sivert Mauset, Jenny Klinge og flere formidlet sin mening om regjeringens landbrukspolitikk lørdag.

Musikkeventyr i Nessethallen

Romsdalsorkesteret setter i samarbeid med Molde kulturskole og kulturskolen i Gjemnes/Nesset opp musikkeventyret Peter og ulven av komponisten Sergej Prokofiev.

Folk fra Surnadal, Sunndal og Nesset på Vårtreff

Skinte i sola

Veteranbilene skinte under Vårtreffet i Sunndal.

Sjette strake tap

Har allerede tenkt på et nedrykk.