Det var Lone Røttereng Pedersen sammen med Ragnhild Lomundal Klock som fikk ideen å prøve å få den tredobbelte gullvinneren til Surnadal.

– Hun har jo vært i Orkdal et par ganger, der vi også har vært, og så tok vi sjansen på kontakte henne for å få henne til Trollheimshallen også, sier Pedersen.

Hun understreker at Lübbe kan velge å vrake på toppnivå hvem hun ønsker å instruere, og at det er ingen selvfølge å få en slik kapasitet til en liten klubb som Trollheimen ride- og kjørelag.

– Men så syntes hun at det var så søtt av oss å spørre, at hun gjerne ville besøke oss, ler Lone Pedersen.

Tøffe økter for hest og rytter

Sjøl har hun nettopp vært gjennom en hard økt med 10 år gamle Zefir, en polsk varmblods hun nettopp har fått tak i, og hest og rytter trenger tid på å bli kjent med hverandre.

Hun konstaterer at de har gjort store framskritt bare fra én dag til den neste.

Også Lina Moen på Sancerre har gjort unna en tøff økt så dampen står av hesten – og nesten av rytteren også.

Hun konstaterer at det gjør godt med så intensiv trening både for hest og rytter, og at dressur er verdifull trening for alle typer hesteridning.

Ann Cathrin Lübbe tilbringer tre dager med å trene hester og ryttere i Trollheimshallen der de får trene en time hver av de tre dagene.

Skryter av lokalt hestemiljø

– Det er hyggelig å komme ut på landsbygda til slike klubber der de ikke får alt servert på et fat. Det gjør at de går til jobben med større ydmykhet og iver, sier Lübbe som er bosatt i Danmark, men som tilbringer mye tid i Norge.

Hun er veldig fornøyd med det hun ser i Surnadal, ikke minst med at det går an å bygge et så flott anlegg for hesteridning på et så lite sted.

– Det er litt rart å kjøre langs vegen her ute på landsbygda, og plutselig få øye på denne store og flotte hallen, sier hun.

Fra sin plass i stolen borte i hjørnet av hallen, instruerer hun rytteren med rolig stemme via headset, og vi ser at hesten etter hvert lystrer hvert minste vink fra en rytter som får detaljert instruksjon undervegs.