Averøykameratene tok ledelsen tidlig i første omgang ved Hudaifa Cedra, og AK fikk også en scoring annullert før pause. Første omgang ble preget av en del tøffe dueller, og ved pause stod det 0-1.

Det var lite å si på at bortelaget ledet halvveis i kampen, og etter 58 minutter økte de hvite og røde fra Averøya økte også til 2-0 ved storscorer Christoffer Folland.

Utover i andre omgang klarte Surnadal å løfte laget høyere i banen, og satte etter hvert bra press på gjestene. Like etter Follands scoring reduserte Sindre Fiske til 1-2, på pasning fra spillende trener Knut Ola Høvik. Høvik kom inn ti minutter etter pause, og dette satte umiddelbart fart i hjemmelaget.

Drøye fem minutter før slutt kom Surnadal til innlegg fra høyre, og dette går over alle i feltet og helt til Amen Gebrehiwet Hailu, som har kommet inn fra sin posisjon på venstrekanten. Innbytteren varter så opp med dagens lekreste scoring, når han nærmest brassesparker ballen i motsatt kryss til 2-2. Eritreerens første scoring for surnadalingene ble dagens siste, og generalprøven før lagene møter hverandre i cupkvaliken 29. mars ender dermed uavgjort.