Snøen som kom i helga og den som kommer nå er en gudegave sendt til arrangørene av finalene i Sparebank1-Cup på ski på Nordmarka til helga. Uten nysnø hadde det blitt mye tilkjøring av snø til skistadion og løypenettet.

– Snøen som kommer hjelper mye for å få gode traseer, sier rennleder Arne Berset i Surnadal IL.

Sammen med stadionsjef Bjørn Sæterbø føler Berset skigruppa nå er klar til renn. 400 skiløpere fra 13 år og oppover er ventet til Surnadal og finalene. Spesielt vil de utøverne som kjemper om en klasseseier fra 13 år og oppover møte. Kanskje ikke så mange av de yngre.

– Fotballen begynner å fange interesse igjen på denne tiden av året, men vi er klar til å ta imot dem som kommer, sier Berset.

Surnadal IL er med i Sør-Trøndelag skikrets og alle de beste løperne i kretsen får mulighet til å være med den helga. I noen klasser vil seieren bli avgjort i de to rennene i Surnadal. Fire av sju renn teller. Hedda Aasbø og Kristoffer Berset fra Surnadal ligger som nummer to i sine klasser. Berset blir nummer to, mens Aasbø kan ha en sjans til å avansere.

– Hovedkomiteen gjør en kjempebra jobb og vi er i rute, sier rennleder Arne Berset.

Surnadal IL er god på å avvikle skirenn med mange deltakere. Det har de vist med Norgescup og avslutninga av verdenscupen i paralangrenn i 2015. Duatlonløpene med opplegg for skibytte inne på stadion er en utfordring i år. Berset mener mannskapet er i stand til å takle også det.

– Vi må avvikle to og to klasser, så logistikken på stadion under duatlon blir en utfordring, men vi skal klare det, sier Berset.

Finaler

Det kan hende det dukker opp en storkanon på Nordmarka også. Johannes Høsflot Klæbo har gått flere CUP-renn og sier han liker å gå lokale renn.

– Vi kan alltids håpe det kommer noen storløpere, men Sparebank1-Cupen er nok mest aktuell for de fra 13 opptil junior, sier Berset.

Publikum

Nå håper idrettslaget befolkninga i regionen møter opp og er tilskuere. Arrangøren lover det skal være nok av vafler, pølser, kaffe og brus å få kjøpt.

– Håper lokalbefolkninga kjenner sin besøkelsestid, sier Berset.