Kampen endte 2-3 – på en dag med til dels tette snøbyger på kunstgraset på Sande.

1-1 til pause

Sunndal jobbet godt gjennom kampen, og det var heimelaget som tok ledelsen etter seks minutters spill. Scoringen var signert Mari Gjul, etter forarbeid av Mari Berset Lien. Sunndal holdt ledelsen helt til fem minutter gjensto av første omgang – da Anya de Courcy, tidligere Sunndal-spiller, var frampå og utlignet. Det skulle ikke bli siste nettkjenning denne dagen for Anya, som har spilt for trønderklubben siden 2015.

Åtte minutter er spilt av andre omgang når Mari Gjul nok en gang sender Sunndal i ledelsen. Men Trondheims-Ørn og Anya har mer på lager, og utligningen kommer ti minutter seinere. Etter en halvtimes spill setter den samme Anya det som skal bli sluttresultatet på kunstgrasbanen denne dagen.

Sunndal hadde flere gode muligheter i de siste spilleminuttene, men fikk ikke uttelling. Dermed ble det poengløst i serieåpningen.

– Jobbet godt

Trener Bjarne Volden fant likevel gode lyspunkter i gråværet på Sande søndag ettermiddag.

– Vi ledet to ganger i dag, og jeg synes det var ganske jevnt fordelt med sjanser, sier han til Driva rett etter kampslutt.

– De to siste scoringene er vi dessverre med på å legge til rette for, legger han til.

– Det ble gjort noen valg som ikke var helt heldige.

Det kan ikke sies at det var ufortjent at trønderne vant på kunstgraset søndag. Likevel finnes nok dem som mener at poengdeling ville vært et mer rettferdig resultat.

– Laget jobbet godt, sier Volden, og trekker blant annet fram tomålsscorer Mari Gjul som en stadig trussel gjennom kampen.

– Jeg synes vi har hevet oss. Men så blir det gjort noen uheldige valg som gjør at vi ikke får med oss poeng i dag.

Anya imponert

Anya sier til Driva etter kampen at Trondheims-Ørn 2 kan bedre enn det de presterte søndag.

– Mye bedre. Men dette var første kampen i år, legger hun til.

Hun sier hun er imponert over motstanderen, som hun mener har løftet seg flere gode hakk siden i fjor.

– De spiller mye bedre i år enn i fjor. De spiller ballen mer, slår ikke så mye, blant annet.

Fortuna lørdag

Kommende lørdag er det Fortuna som tar imot Sunndal på Langevåg stadion. En sterk motstander, som slo Volda 3-2 i serieåpningen. Samtidig greide Sunndal å henge godt med da lagene møttes til NM-kvalik tidligere i år, sjøl om kampen endte med tap 1-2.

Neste heimekamp for Sunndal er mot Byåsen KF 2. Trolig er Sande stadion kampklar til lørdag 6. mai.

Volden sa før seriestart til Driva at det trolig ikke er mot topplagene Sunndal kommer til å sanke flest poeng gjennom sesongen – men var sjøl rask til å legge til at laget i fjor plukket poeng mot samtlige lag, med unntak av KIL/Hemne, som også rykket opp til 1. divisjon etter fjorårssesongen.