Han kommer likevel med en gladnyhet til Sunndal-tilhengerne som vil ha hjem den tidligere storscoreren: Det er nærmest hundre prosent sikkert at han blir å se i gamleklubben igjen i fremtiden.

– At jeg kommer til å spille for Sunndal igjen i fremtiden, er nesten hundre prosent sikkert. Det er bare KBK og Sunndal som er alternativene for meg. Jeg har to barn i Sunndal og det er ingen andre klubber i verden som er aktuelle. Jeg kommer helt sikkert til å runde av karrieren i Sunndal. Så er det bare et spørsmål om når det blir, sier Torske til Driva.

Det har nå gått fem år siden angriperen scoret over 30 mål i løpet av én sesong for Sunndal i 3. divisjon. Siden har han vært med på et realt eventyr med «KBK».

For i fjor vinter, 14 år etter at lagene Kristiansund og Clausenengen slo seg sammen og ble til Kristiansund Ballklubb, rykket laget opp til Eliteserien – det øverste nivået i Norge – etter fem sesonger i 1. divisjon. Torske har, utenom ett år tilbake i Sunndal i 2012, vært med på reisen fra 2. divisjon i 2007 til Eliteserie-spill i 2017. Det skal òg nevnes at han er klubbens mestscorende gjennom dens historie.

Lite spilletid i Eliteserien

Men starten på Eliteserien-oppholdet har ikke vært rosenrødt. Etter 13 serierunder står Torske bokført med kun 31 minutters spill. I opprykkssesongen i fjor spilte han 26 av 30 kamper.

– Ja, altså, ingen fotballspillere ønsker å sitte på benken. Men samtidig som at det er litt frustrerende, så skjønner jeg jo at vi har mange gode spillere, at det her faktisk er Eliteserien, det høyeste nivået i Norge. Så jeg har forståelse for at jeg ikke starter kamper og alt sånn, men jeg håper at jeg kan få noen flere muligheter til høsten i hvert fall. Jeg er i hvert fall med, og det er jo artig uansett, på en måte, selv om jeg gjerne vil spille mer, sier han.

– Så du vurderer ikke fremtiden din?

– Nei, altså, jeg har jo bare kontrakt ut året, da. Hva som skjer neste år, vet jeg ikke. Jeg har ikke tenkt så langt enda egentlig. Man vet jo ikke engang hvilken divisjon KBK befinner seg i neste år. Hvis det er OBOS-ligaen, så er det litt andre forutsetninger. Blir det fortsatt Eliteserien, så er det ikke sikkert jeg får ny kontrakt engang. Vi får se an litt. Stresser ikke noe med det, svarer Torske

Moderklubben Sunndal er i hvert fall, ifølge han selv, ett av to valg; Kristiansund eller Sunndal.

– Ja. Absolutt. Det er helt sikkert at Sunndal er en mulighet i fremtiden, sier han.

0-3 etter ti minutter

Torske startet på benken fra start, men KBK 2 stilte likevel med en sterk tropp mot Sunndal. Ante Knezovic, Joakim Bjerkås, Thompson Ekpe, Jesper Isaksen, Jonas Rønningen, Rocky Lekaj og Daouda Bamba står alle oppført som førstelagsspillere i Kristiansund Ballklubb.

Torgeir Ruud Ramsli og Sunndal kom fra to strake seire mot sterke Eide/Omegn og Averøykameratene – to lag som er kapable til å kjempe om en topp fire-plassering i 4. divisjon.

Men kampen ble aldri spennende. Den var punktert allerede etter ti minutter.

– Vi lå under 0-1 etter 40 sekunder, og 0-3 etter ti minutter. Da er kampen avgjort, forteller Sunndal-trener Ruud Ramsli.

Daouda Bamba scoret samtlige av de tre scoringene. Det første på en «knallhard» heading i åpningssekundene.

– Der kunne man se at Bamba kommer fra et litt høyere nivå enn resten, nevner Torske.

Rocky Lekaj banket inn 4-0 fra hjørnet av sekstenmeteren like etter, før Ådne Gikling Bruseth sto for kampens prestasjon da han passerte fire mann før han plasserte ballen lavt inn i hjørnet.

Lang vei opp

Til andre omgang ble Torske byttet innpå. Han fikk se Bamba gjøre 6-0 på vakkert vis. Ivorianeren driblet seg inn i sekstenmeteren før han lobbet ballen i tverrliggeren og inn i mål. Kampens to siste mål, sto Torske for. Først med et skudd der Sunndal-keeper Johannes Grimelid var uheldig. 8-0 kom etter at Bamba var på vei gjennom, men ble taklet. Ballen havnet hos Torske, som kunne trille ballen i åpent mål. Det ble et stygt tap for Sunndal i Kristiansund.

– Vi får i hvert fall se at vi har en lang vei opp. Men det er ikke så mye mer å si om det. Vi må bare innrømme at vi ble rundspilt, oppsummerer Ruud Ramsli, og mener at motstanderlaget nå kan gjøre som de selv vil i 4. divisjon.

– Ja, hvis de har lyst til å rykke opp, så «feier» de gjennom denne divisjonen. Stiller de med et slikt lag, så vinner de resten av kampene. Men så lenge de ikke gjør det, kan det bli jevnt, avslutter han – trolig allerede klar for fredagens hjemmekamp mot Eidsvåg.