– Vi har satt et tak på rundt 130 deltakere, noe som gjør campen oversiktlig for oss som skal administrere og lede, og for deltakerne sjøl, sier Håkon Solvik.

Solvik er leder i skigruppa i Rindal IL og leder og koordinator for Camp Trollheimen.

Han opplyser at campen var fullbooket allerede i midten av mars.

Noen av de påmeldte vil naturlig nok melde avbud, noe som gjør det praktisk å ha en venteliste å ta av for å fylle tomrommene.

Solvik konstaterer at de har blitt "oppdaget" av de store klubbene i Trøndelag som Byåsen og Strindheim som kommer til Rindal med store delegasjoner.

Gleder seg over flere jenter

Ellers har Hommelvik tradisjon for å ha en stor gruppe av deltakere i Camp Trollheimen.

Sammen fyller de tre klubbene omtrent halve deltakertallet.

– Spørsmålet om å utvide campen til to perioder har vært vurdert, men vi må tenke på at vi driver på frivillighet her, og vil helst unngå at medhjelperne skal måtte bruke så mye av sin egen sommerferie på dette hvert år, sier han.

Camp Trollheimen er todelt. For de yngre – fra 9–14 år – er dette en skiskole med fokus på leik og allsidige aktiviteter, men sjølsagt med basis i skiaktiviteter først og fremst.

Disse har Rindal ungdomsskole som base.

Skiskolen har rundt 70 av deltakerne på campen, og Solvik gleder seg over at bortimot halvparten av disse igjen er jenter. Det ser han som en positiv utvikling sammenliknet med tidligere år.

Satser på lokale instruktører

Saga Trollheimen Hotell er base for Skisamling for deltakere fra 15 til 19 år.

– Forskjellen på hvordan vi driver campen for de ulike aldersgruppene er først og fremst ambisjonsnivået. Mens vi har mye leik for de yngre, kjører vi mer vanlig rulleskitrening, løping og elghufs i myra for de eldre, forteller Solvik.

Deltakerne nede på Saga blir kjørt hardt av kapasiteter som Lars Hol Moholdt, Hallvard Løfald, Gjermund Løfald og Jo Svinsås som instruktører.

– Vi satser på instruktører med lokal tilknytning, sier Solvik.

De yngre blir aktivisert av Ingebjørg Sande, Lars Bakken Røen, Yngve Bakken, Ronny Aasen, Vegard Kvam og Aksel Norli.

Kort veg til det meste

Håkon Solvik trekker fram Rindal sentrum med kort veg til alt av fasiliteter som viktig for et best mulig tilbud.

Butikk, skimuseum, skoleområde, Rindalshuset med kinolokale, fotballhall og – ikke minst – Igltjønna, finnes i gangavstand.

Både 63 grader nord og Camp Trollheimen har utspring i Småtrolluka, og spesielt i forbindelse med fotballskolen og skiskolen er Tjønna et viktig tilskudd til trivselen for deltakerne – der temperaturen i vannet ikke betyr så veldig mye for gleden over å kunne ta et avkjølende bad etter tøffe treningsøkter.

Et element av konkurranse er gjerne populært blant deltakere som konkurrerer på ski gjennom vinteren.

I fjor ble foreldre og øvrig publikum invitert til Igltjønna og hinderløp.

Solvik regner med at de vil kjøre hinderløp for de yngste, men at de vil finne en annen form på konkurransen for de eldre, gjerne med fellesstart for å spare tid.