– Vi har kommet godt i gang nå på høsten med to seire, så vi vil prøve å fortsette den «stimen». Nå er vi likt på poeng sammen med KFK - de har vel bedre målforskjell enn oss, sier Sunndal-trener Torgeir Ruud Ramsli.

Han sier Sunndal hadde tenkt å holde den tredjeplassen, og - hvis muligheten bød seg - at de kanskje skulle henge seg på i kampen om andreplassen.

- Jeg ser ingen grunn til å legge fra oss den nå. Og så vet man jo aldri med KBK 2. I slutten av juni, etter at Sunndal hadde avsluttet vårsesongen med komfortable 6-1 over Vestnes Varfjell, sa Sunndal-treneren til Driva at laget måtte opp et steg for å kunne måle seg med de aller beste lagene i divisjonen. Det ville brutt en barriere. Fredagens borteseier mot hjemmesterke KFK var av det fortjente slaget. Frispark-scoring Det var en jevnspilt åpning i Kristiansund. Hjemmelaget trillet ball, uten å skape målsjanser på godt organiserte Sunndal. Så bestemte gjestene seg for å justere presshøyden. Det resulterte i flere kontringer mot KFK-forsvaret. 32 minutter ut i omgangen kom kampens første scoring.

Sunndal fikk et frispark på kanten av sekstenmeteren, og Jonas Johnsen Johansen sendte ballen i vei mot det lengste hjørnet. Hjemmelagets målvakt nådde ikke bort og Sunndal var i ledelsen på Kristiansund stadion. Det var mål nummer to for sesongen for midtbanespilleren.

Straffesituasjon

Kampen fortsatte i det samme sporet etter pause, og aggressive Sunndal fikk til flere brudd på hjemmelaget. Etter 60 spilte minutter burde det blitt gitt straffespark og rødt kort til KFK, mener trener Ruud Ramsli.

– Chrisander jobber til seg ballen, og løper fra tre spillere. Så blir han felt rett før han er alene med målvakten. Men dommeren trekker den (forseelsen, jour.anm.) utenfor sekstenmeteren, så det blir bare et gult kort og frispark, sier han, og legger til.

– Midtstopperen innrømmet overfor meg etter kampen at han skulle hatt rødt kort.

Åtte minutter senere dukket Tobias Kirkevåg opp på bakre stolpe og satte inn 2-0 til Sunndal etter et flott angrep som startet på høyrekanten. Minuttet etter reduserte Pa Ousman Jammeh for KFK. Samme mann brente en enorm mulighet i sluttminuttene. Gambianeren fikk umarkert stange ballen mot mål fra kloss hold, men Sunndal-keeper Thomas Ulvund Monsøy reddet både headingen og Sunndal. Stormen red de av med «knallbra» laginnsats.

Artig å være trener.

Jeg synes det var en «knallbra» laginnsats fra start til mål. Vi hadde fortjent å vinne enda mer, egentlig. Det kunne blitt både fire og fem etter sjansene. De har ballen mye, men vi har veldig mange store sjanser. Alle jobber som noen helter og står på. Så i dag var det skikkelig artig å være trener – både for meg og Erik (Innvik) og Tom (Edvard Meek) og Arne (Romfo). Det er givende når du ser at spillerne legger ned så stor innsats. Det er artig, oppsummerer Ramsli.

Neste helg venter Elnesvågen på Sande.

– Da blir det høyt press og rett i strupen på de. Angrep for alle pengene, avslutter Ruud Ramsli.