Det ble en målrik affære på Sande mellom Sunndals damelag og serietoer Fortuna Ålesund. Fem minutter før slutt berget Ingrid Marie Vangen 4-4 og ett poeng for Sunndal. Det målet avgjorde seriemesterskapet i 2. divisjon.

Det mener i hvert fall Fortuna-trener Magne Elde.

– Det er vanskelig å sette ord på det. En enorm skuffelse. Det er jo spill mot ett mål i 90 minutter, med enkelte dødballer og kontringer imot. Å slippe inn fire mål, er rett og slett ikke godt nok, sier en skuffet Elde til Driva.  Det betyr at det bare er å gratulere Molde med avdelingsmesterskapet. Det er usannsynlig at vi tar igjen de, med sju poeng opp og sju kamper igjen, fortsetter han.

For Sunndals del var kampen en liten revansje etter tapet for Orkanger i midtuken. Også der burde det blitt poeng.

– Man kan si det slik: Vi fikk gjort opp for det poenget vi skulle hatt mot Orkanger. Det var en trist affære, sier Sunndal-trener Bjarne Volden. Men han er ikke enig i at det kun var spill mot ett mål i 90 minutter. Langt ifra.  – Det er bare tull. Da må han våkne opp. Det var det langt ifra, sier han.

Snudde kampen på ett minutt

For det var hjemmelaget som åpnet med en tidlig scoring i første omgang. Mari Gjul satte ballen i hjørnet etter en Sunndal-kontring.  Ledelsen skulle holde seg til halvspilt første omgang – da svarte Fortuna med to kjappe mål på ett minutt. Først ved Katarina Sunde som ble spilt gjennom alene med keeper Ine Andrea Otnes. Og like etter fikk Malin Sunde godt treff på halv volley. Ballen snek seg inn i lengste hjørne.  Seks minutter senere, straffet Fortuna Sunndal på en kontring. Angrepet ble avsluttet med at Mari Osvold satte ballen via stolpen og inn. Da hadde Sunndal nok med å forsvare seg mot sunnmøringene.

Johnsen-perle og opphenting

Tre minutter før pause sørget Oda Solheim Johnsen for spenning igjen med en frispark-scoring  fra drøye 30 meter.  – Knallhardt opp i nettmaskene. Det var en meget bra prestasjon, beskriver trener Volden.   Sunndal ble presset store deler av første omgang, men var likevel kun ett mål bak inn til pause.  Fortunas Katarina Sunde økte på til 4-2 etter drøye timen. Det gjorde noe med Sunndal-spillerne. Derfra og ut, var det de som presset serietoeren bakover på banen.

– I andre omgang gikk de opp til 4-2, og da trodde jeg det var kjørt. Men så tok vi over, og da begynte vi å spille. De to siste målene våre kom etter godt spill, og da hadde vi taket på Fortuna - som hadde mer enn nok med å forsvare seg. De feilet, for de var hardt presset. De fikk ikke den roen de hadde i store deler av kampen, sier Volden.

Mari Berset Lien gjorde 3-4 like etter Fortunas scoring. Og fem minutter før slutt var opphentingen et faktum.  Sunndal hadde dødball. Ballen havnet i føttene hos Ingrid Marie Vangen, som satte inn utligningen fra kloss hold.  Gjestene presset på for sin femte scoring i sluttminuttene, men Sunndal sto godt imot og berget ett poeng.