Truls Riset måtte bli minst nummer to sammenlagt i siste runde på Halsa for å vinne Midt-Norsk mesterskap sammenlagt. Truls slo til med to førsteplasser og feide all tvil til side. Noe som han heller aldri var i tvil om.

– Jeg kommer til å vinne, smilte han for de to finaleheatene.

Truls sin bror Teodor kunne også bli Midt-Norsk mesterskap i kadettiklassen med 60 kubikks motorer. Han blei nummer to i det første finaleheatet og alt så ut til å gå vegen, men som det kan skje i motorsport. Truls fikk tekniske problemer med carten og kunne ikke stille til andre finaleheat og blei dermed nummer to sammenlagt.

– Det blei bra plasseringer, sier far Joar Riseth.

Løpet på Halsa var det tredje og avsluttende i rekka av Midt-Norskløp i gokart i år. De to foregående har vært på Frøya og Molde. Foruten Truls og Teodor stilte Halsa NMK med til sammen 11 deltakere. Et par av dem jenter, og de aller fleste stilte i barne- og rekruttklasene. Til sesongavslutninga i Halsa kom det 35 deltakere, og det er bra mener arrangøren.

– Vi er fornøyd med arrangementet. Vi gjør det for å få mer rekruttering til gokartmiljøet, sier Beate Holtan Snekvik.

Praktfull bane

Banen på Halsa savner nok sidestykke der den ligger idyllisk til. Området rundt banen er stort og det er muligheter for utvidelse for å få større depotområde og kanskje flere aktiviteter inn på området. Foran Midt-Norsken har det vært stor dugnadsinnsats og mange maskintimer har gått med. Leder Sven Marius Skålvik i NMK Halsa sier klubben jobber for å få til utvidelsen på sikt.

– Det blei jo opparbeidet et område til skiskytteranlegg som ligger der ubrukt, sier Skålvik.

Ønsker å arrangere

NMK Halsa håper å få arrangere Midt-Norsk også neste år. Ålesund, Molde og Frøya har hatt arrangementene tidligere år. Ålesund vek plassen sin for Halsa i år. Neste år kan det bli fire runder, men om det ikke blir det ønsker Halsa den ene av tre.

– Vi har et så fint anlegg og begynner å få så mange sjåførene nå, at vi arrangerer gjerne, sier Holtan.