Vi var kjempeheldig med forholdene på Sjusjøen, da vi var der og trente i forkant av denne verdenscuprunden, sier Lars Moholdt.

Lars Moholdt var andremann sammenlagt i verdenscupen i fjor – bare fire små poeng bak vinneren – Erik Rost fra Sverige. Dette legger lista når årets verdenscupsesong drar i gang i finske Ylläs på mandag.

- For min egen del er det utrolig bra å få mange gode ski-o økter nå i starten av sesongen. Jeg har en tendens til å være litt «rusten».

- En kan trene aldri så bra om sommeren, men ingenting kan måle seg mot den spesifikke ski-o treningen i skuterspor vinterstid.

Og nå har Moholdt – sammen med resten av landslaget – fått en god del økter med nettopp det i banken ved inngang til den internasjonale sesongstarten.

- Det er bare å rette en stor takk til Erlend Slokvik – som har kjørt spor. I tillegg til Christian Hohl og Hans Jørgen Kvåle, som har lagt løyper under samlingen.

- For oss er det gull verdt.

Når det mandag drar i gang med verdenscup i finske Ylläs kan det også gi betalt i nettopp det – om ikke gull, så i hvert fall seier.

- Jeg har en god følelse for egen del, og har ambisjoner om å bite fra meg fra start av i verdenscupen. Det er ikke til å legge skjul på at jeg har ambisjoner om å kjempe i toppen.

- Jeg har ambisjoner om å kjempe i toppen i verdenscupen sammenlagt, og da må jeg være med fra start av.

Moholdts merittliste inneholder gull i så vel VM som EM, men i verdenscupen sammenlagt er andreplass – med fire små poeng opp til vinneren – bestenoteringen til nestoren i det norske laget:

- Det er ingen tvil om at det var den store motivasjonen da jeg «talte litt på knappene» om jeg skulle fortsette satsingen i vår.

VM-gullvinneren fra 2015 endte på fortsatt satsing, og da kan en ikke gi bort «gratispoeng» i innledningen:

- Forrige gang var jeg nok litt for dårlig i starten av sesongen. Men nå føles det – som sagt – bra før vi drar i gang med sprint på mandag. Og for min del får jeg bare håpe at det også kan bli litt løse forhold, sier Moholdt med et smil.

Løse forhold passer han bra, og smilet tyder på at trygghet og selvtillit er på plass.

Det er også fokus:

- Jeg kan ikke tenke på plasseringer i enkeltløp, det handler om å gjøre gode prestasjoner fra start og gjennom hele sesongen.

En sesong som altså innledes med sprint under verdenscupen i finske Ylläs på mandag.

Deretter fortsetter det med mellomdistanse tirsdag, så drar en ut på fellesstart over langdistanse på torsdag.

Til denne verdenscuprunden får Lars Moholdt med seg Bjørnar Kvåle, Jørgen Madslien, Øyvind Wiggen og Evine Westli Andersen på det norske laget.

Den internasjonale sesongen fortsetter med EM i Bulgaria 3. – 8. februar (dette er også verdenscup), før verdenscupsesongen avsluttes med en runde i USA fra 6. – 10. mars.