- Det skal bli godt å kjøre konkurranse igjen, sier Kvernberg. Han, Lene Husvik og de øvrige som er tatt ut til til helgas renn, er allerede på plass i Hintertux.

-Kvernberg sier det ikke har vært mye kjøring på ski så langt i vinter. Han hadde ei uke i Hintertux i oktober, har deltatt på samling påKvitfjell, og har fått trent litt på Bjorli.

- Hvilke forhåpninger har du til helgas renn?

- Jeg skal gjøre mitt beste, så får vi se hvor langt det rekker, sier 18-åringen.

- En god blanding

Sportssjef Martin Gjøra sier til Telemarklandslagets heimeside at de sender en god blanding av både pallkandidater og unge lovende løpere som er med for å få erfaring. På verdenscuplaget har alle topp fire-plasseringer fra fjoråret, og Trym har tre verdenscupseiere. Det blir spennende å se hvordan de ligger an i forhold til de beste i år.

Det er sprintrenn fredag og lørdag i Hintertux, mens den første verdenscuphelga avsluttes med paralellsprint søndag.

Amund Møster Haugen har for alvor kommet tilbake etter korsbåndskaden for halvannet år siden, og har levert kanontider på trening siste ukene.

- Av de andre er Kristian Lauvik Gjelstad juniorverdensmester i sprint fra fjorårssesongen. Han har kjørt stabilt og hatt jevn og god utvikling gjennom sommeren og høsten. Erik Kvernberg er en utøver som kjører like godt på ski uansett hvor dårlige forhold det er, og som også alltid leverer gode tider. Alle disse guttene fikk prøvd seg noe i verdenscupen i fjor.

Iver Hexeberg fikk som første års junior prøvd seg i junior-VM på Rjukan i fjor. Han er en ekstremt spennende utøver, som har hatt en fantastisk utvikling det siste året. Kjører nydelig på ski, og er blitt råsterk fysisk den siste tiden. Gøril har også pallplass fra junior-VM i fjor. Hun har prøvd seg noe i verdenscupen tidligere, og leverer på det jevne gode tider i alle renn hun deltar i.

Lene Marie Husvik har også prøvd seg litt i verdenscupen og junior-VM tidligere. Er en veldig spennende og uredd utøver, som alltid gir alt, og som har levert svært gode tider på trening den siste tiden, forteller Gjøra.

Av Kristian Lauvik Gjelstad og Sigmund Tjelle

Disse stiller for Norge i Hintertux:

Guro Helde Kjølseth, SK Rival

Gøril Strøm Eriksen, Bækkelaget SK

Lene Marie Husvik, Eidsvåg IL

Trym Nygaard Løken, Bækkelaget SK

Ådne Kristenstuen, Nordre Land IL

Sivert Hole, Åndalsnes IL

Amund Møster Haugen, Fjellguten IL

Kristian Lauvik Gjelstad, Morgedal IL

Erik Kvernberg, Eidsvåg IL

Iver Hexeberg, Hagahogget IL