Det er den første, forsiktige kommentaren fra Hilde Nilsen når hun blir spurt om hvordan det føles å være utvalgt som en av de fem finalistene i konkurransen om å bli kåret som Åres ildsjel under idrettsgallaen som blir avholdt lørdag 6. januar i Hamar OL-Amfi.

Når det er sagt, så skynder Hilde seg å legge til at hun gleder seg stort til å delta sammen med familien under den storslåtte gallaen – og selvsagt håper hun innerst inne på at det kan være mulig å gå helt til topps. Uansett – bare det å komme til finalerunden er en stor opplevelse i seg selv.

Flink administrator

Det er styreleder i Sunndal Håndball, Svein Tidemann, som står bak denne nominasjonen, og han har ingen problemer med å begrunne hvorfor. – Hilde har lagt ned et enormt arbeid for klubben i en årrekke. Hun er en flink administrator, tar seg av mange praktiske gjøremål og har en enorm arbeidskapasitet. Sunndalsordfører Ståle Refstie nøler heller ikke med å slutte seg fullt og helt til Tidemanns rosende ord i tillegg til at han overrekker blomster til den verdige kandidaten.

Onsdag kveld var et team fra NRK anført av Dan Børge Akerø frammøtt i Sunndal sportshall for å lage en forhåndspresentasjon av Sunndals kandidat, og i den grad de hadde trodd at de ble møtt av en traurig gjeng som måtte dras i gang, måtte de tro om igjen. Et hundretalls håndballentusiaster i alle aldre var frammøtt – og stemningen sto høyt i taket fra første stund. For disse ble det i tillegg et interessant innblikk hvordan det jobbes bak kameraene ved en slik anledning. I underkant av to minutter er satt av til presentasjonen av hver kandidat, og disse vil bli sendt med jevne mellomrom i tiden fram mot den store gallaen.

Overraskende rundvask

For Hilde har denne nominasjonen naturlig nok ført til mye uforutsett virak, noe den oppmerksomme håndballederen Tidemann også har registrert. Dermed hadde han sørget for at styreleder Maritha Ødegård sammen med Emilia Majewska fra Ødegårds renhold og service dukket opp og overrakte en gavesjekk på gratis rundvask av huset før jul til en nesten målløs ildsjelkandidat.

Idrettsgallaen er som kjent et samarbeidsprosjekt mellom Norges Idrettsforbund og NRK. Ildsjelprisen regnes som en av de aller gjeveste prisene, og blant de 638 innkomne forslagene på kandidater gikk altså 19 videre til semifinale. Fra disse ble det plukket ut fem finalekandidater, og Hilde altså er altså en av disse.

Kåringen av den endelige vinneren skjer på bakgrunn av juryens stemme samt en folkeavstemning som avholdes i tidsrommet fra ca 15. desember og fram til 6. januar 2018. Det er vel neppe noen dristig spådom å hevde at engasjementet herfra vil komme til å bli enormt også i fortsettelsen.