Rennleder Håkon Solvik gleder seg over bedre snøforhold før Rindalsrennet enn det har vært så langt han sjøl kan huske.

I fjor kom det 20–30 centimeter nysnø som regnet bort igjen nærmest over natta. For å slippe altfor mye dugnadsarbeid, ble rennet flyttet opp i Romundstadbygda, der det var rikelig med snø. Kornelius Grøv fra Byaasen skiklub vant foran Johannes Høsflot Klæbo.

I år ligger det godt med snø på marka, og ifølge yr.no får vi kaldt og stabilt vær hele uka, og kanskje noen snøbyger undervegs også.

Og det trengs. Rindal IL jobber med planering av løyper og med kabling av ny lysløype, og er ikke helt i mål ennå.

Kolliderer med viktige renn

Uansett er det nok snø til å skape jevnt underlag for dem som kommer for å konkurrere i det tradisjonsrike førjulsrennet kommende søndag.

– Vi har i alle fall en 5-kilometer klar som vil likne på det som etter hvert skal bli en permanent løype, sier Solvik.

I år har arrangørene i Rindal IL sterk konkurranse om seniorløperne. Det er nå klart at Johannes Høsflot Klæbo skal gå Verdenscup i Toblach i Italia, mens de lokale seniorene går Skandinavisk cup i Vuokatti i Finland.

Det betyr at vi ikke får se heimefavoritter som Hallvard Løfald, Gjermund Løfald og Jo Svinsås på startstreken.

Åpner for juniorseier?

Håkon Solvik konstaterer at heller ikke Berit Mogstad er påmeldt i Rindal.

Det er derimot søstera, Ida Mogstad. Hun får kamp i seniorklassen av Kari Øyre Slind fra Oppdal – som prøver å finne formen gjennom trening og lokale renn.

Og siden så mange seniorer er borte, kan dette åpne for at løpere i eldre junior vinner Rindalsrennet i år. Og der er det mange stortalenter både i kvinne- og herreklassene.

For ikke å snakke om nedover i klassene. Løpere helt ned i klasse 8 år skal gå fristil i nye løyper. De aller yngste går 1 kilometer. Siden går det bare oppover til 3, 5, og 10 kilometer - mens herreklassene fra 19/20 år og oppover går 15 kilometer.

De nye løypene ligger ca. 400 meter lenger mot øst, og dermed litt lenger å gå fra parkering og premieutdeling.